Gvardiola nema igrače ni za trening, ali ima vrlo moćnu poruku za Sterlinga!

Autor: Beta Beta
utorak 11.12.2018.
18:07
Izvor: Beta

Katalonac smatra da je rasizam problem u celom svetu.

Screenshot Sky Sports
Screenshot Sky Sports

Povezane vesti

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da je "rasizam svuda", posle navoda o uvredama na rasnoj osnovi koje je dobio fudbaler njegove ekipe Rahim Sterling tokom utakmice sa Čelsijem u Premijer ligi.

Policija istražuje incident sa subotnje utakmice na Stamford Bridžu, a uprava Čelsije zabranila je četvorici navijača ulaz na stadion dok traje istraga.

"Rasizam je svuda, ne samo u fudbalu. Moramo da se borimo, da obezbedimo bolju budućnost za svakoga, ne samo u Engleskoj, nego svuda"
, rekao je Gvardiola, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Čelsi je naveo da će u slučaju da se potvrde navodi o rasizmu, oštro kazniti navijače.

"Cenim ono što je Čelsi uradio, a da se to dogodi u mom klubu i mi bismo isto uradili"
, naveo je Gvardiola.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak kako navijači pored terena viču i gestikuliraju ka Sterlingu, koji je došao da uzme loptu iza gola.

Engleski reprezentativac rekao je da je "morao da se nasmeje" kada je čuo uvrede, pošto "nije očekivao ništa bolje".

Udruženje profesionalnih fudbalera saopštilo je da negativni prikaz medija o Sterlingu "ohrabruje rasističku retoriku" i da je on fudbaler "koga često izdvajaju".

"Rahim je neverovatna osoba, neverovatan čovek. Teško je shvatiti da se u 21. veku dešavaju stvari koje su se u prošlosti dešavale tamnoputim osobama", dodao je Gvardiola i pozvao medije da pomognu u zaštiti jednakosti među ljudima.

Upitan da li je mislio da Sterling ima negativan tretman u medijima, Gvardiola je odgovorio: "Ne znam".

"Kada sam došao u klub razgovarali smo, pošto znam da je veoma aktivan na društvenim mrežama. Rekao sam mu da zaštiti privatan život i da se drži izvan situacije. Negativnost očekuješ kada ne odigra dobro, ali samo zbog boje kože? Ne. Prava moć u današnje vreme je u medijima, ne u političarima, pa oni (mediji) imaju odgovornost", naveo je on.

Siti u sredu igra protiv Hofenhajma, u šestom kolu Lige šampiona i već je izborio plasman u osminu finala.

Gvardiola je rekao da ima samo 15 igrača na raspolaganju, pa će to predstavljati ogroman problem za Siti u narednom periodu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke