Gvardiola našao zadnjeg veznog!

Autor: Aleksa Blaćanin
utorak 07.08.2018.
13:54
Izvor: Sportske.net

Navijači se nisu nadali ovakvom obrtu.

EPA/DOMENIC AQUILINA
EPA/DOMENIC AQUILINA

Povezane vesti

Trener Sitija je podgrejao maštu svojih fanova kada je izjavio da se sprema nešto specijalno, ali izgleda da to specijalno nije u pitanju dovođenje novog igrača, već igrač koji se već nalazi u timu, a u pitanju je Englez, Džon Stouns.

Mančester siti je poprilično tih u ovom prelaznom roku, doveli su Mareza za 60 miliona funti, ali on je praktično još u januaru viđen na "Etihadu". Gvardiola je izjavio da mu je potreban zadnji vezni i da bi to bilo to, ima već uigran tim, strašne igrače, a jedino mu je pozicija na kojoj igra Fernandinjo kritična.

Nema mnogo dostupnih igrača na toj poziciji, Pep je odustao od Freda i prepustio ga gradskom rivalu kako bi se posvetio dovođenju Žoržinja, koji je na kraju završio u Čelsiju, ostali igrači nisu baš realne mete, a i Španac ne želi da plati onoliko koliko klubovi traže.

Naime, Džon Stouns je poslednjih 15 minuta u Komjuniti šildu odigrao na poziciji zadnjeg veznog. Od trenutka kada je u igru ušao Kompani, Stouns se prebacio u vezni red i od njega su polazili napadi "Građana". Nije to izgledalo loše, a Gvardiola je izjavio da bi Englez mogao da igra na toj poziciji.

Dvadesetčetvorogodišnji defanzivac je bio odličan na Mundijalu gde su svi videli njegove liderske sposobnosti. On je bio vrlo siguran kada je lopta u njegovim nogama, a čak je i toliko staložen da je rukama gestikulirao njegovim saigračima kako da se pozicioniraju.

Gvardiola ne bi bio Gvardiola da ne izmisli novu poziciju nekom igraču, ali čini se da bi Stouns mogao značajnu ulogu da ima u novoj sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
scofield
Tuesday, 07.08.2018
23:26

Ma kakav Stouns, videli smo ga kao amatera protiv Hrvata u polufinalu

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 07.08.2018
15:29

Pa nije se Stouns rodio kao stoper pa ne moze nista drugo da igra. Zasto Guardiola dobija tolike novce ako ce raditi isto ono sto radi i svaki igrac football managera? Poslozis tim na osnovu izvestaja koje ti je dao asistent, stavis igrace na njihove “prorodne pozicije” i udri. Pa on je tu upravo da eksperimentise na treningu i da iz svojih igraca i ekipe izvlaci maksimum, da menja igracima pozicije prema njihovim fudbalskim sposobnostima i potrebama ekipe. A koliko vidim iz prosle sezone, u tome je uspeo i izdominirao u ligi. Stvarni fudbal je mnogo drugaciji od igrice, a koliko vidim, ovde mnogi komentarisu igrace i fudbal uopste upravo na osnovu znanja i iskustava baziranih na igricama a ne na stvarnom zivotu.

avatar
Tjomee
Tuesday, 07.08.2018
14:34

"a čak je i toliko staložen da je rukama gestikulirao njegovim saigračima kako da se pozicioniraju."
Da,zaista jedinstvena veština... :)

avatar
xman
Tuesday, 07.08.2018
15:22

Vjerovatno su mislili da to radi dok mu je lopta u nogama, a to na najvisem nivou i nije bas lako

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 07.08.2018
15:32

Tjomee@ Jedinstvena je vestina znati sta treba reci saigracima, da ono sto im kazes kako ds se pozicioniraju i gde da odigraju, bude efikasno i da daje rezultat, komandovati iz zadnje linije i bidi u tome uspesan uopste nije lako i retko ko to moze- a Stouns ocigledno ima odlicnu viziju igre i vidi stvari na terenu bolje od vecine saigraca. Guardiola je na to mislio. Ali ovde se pojavilo bas puno hejtera koji ne dolaze da komentarisu fudbal, nego bi samo da se sprdaju na neciji racun i da omalovazavaju.

avatar
3x3
Tuesday, 07.08.2018
14:18

Obicno zadnjeg veznog premesti na stopera, ovo su neki novi momenti.

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 07.08.2018
14:12

tolike pare i na kraju mu stoper igra zadnjeg veznog. filozof ostaje filozof

avatar
Maksimus
Tuesday, 07.08.2018
15:57

Pa on je Dela koji igra zadnjeg veznog stavio na beka, gde je pokidao, Pep je znalac

avatar
Markyc
Wednesday, 08.08.2018
02:09

Hahahhahahaha, bravo! Gotivim Gvardiolu ali brate ubo si pravo u centar, to je to :D

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 07.08.2018
22:38

zato i ispada stalno pre finala LS jer umesto da igra jednostavno i efikasno on filozofira i neko ga posteno nakanta