Gvardiola: "Kažete kriza?"

Autor: Beta Beta
subota 07.02.2015.
01:05
Izvor: Beta

Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je danas da njegova ekipa nije u krizi, uprkos lošijem startu u drugom delu prvenstva.

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je danas da njegova ekipa nije u krizi, uprkos lošijem startu u drugom delu prvenstva.

Bajern je u jesenjem delu Bundeslige igrao dobro, u 17 utakmica ostvario je 14 pobeda i imao tri nerešena rezultata. U prvom meču prolećnog dela aktuelni šampion izgubio je od Volfsburga sa 1:4, a u utorak je odigrao nerešeno 1:1 sa Šalkeom.

Gvardiola je rekao da nema razloga za paniku i da niko ne bi trebalo da se iznenadi kada u šampionatu Bajern izgubi poneki bod.

"Kriza? Nema krize. Ovakve stvari se dešavaju. Ponekada možete da izgubite jednu ili dve utakmice. Nije uvek moguće osvojiti šampionsku titulu sa 25 bodova prednosti u odnosu na rivale", rekao je Gvardiola, preneli su britanski mediji.

Gvardiola je podržao odluku kluba da se žali na suspenziju od tri utakmice koju je dobio defanzivac Džerom Boateng zbog crvenog kartona protiv Šalkea.

"O tome nema razgovara, zaslužio je kaznu i crveni karton, ali mislim da je suspenzija previsoka", rekao je on.

Trener Bajerna izvinio se zbog sukoba sa pomoćnim sudijom na utakmici protiv Šalkea.

"Svima se izvinjavam zbog onoga što sam uradio, Bundesligi i ostalim klubovima. Žao mi je. Ja sam Katalonac i često sam vrlo emotivan. Relativno sam mlad trener i možda to može da bude objašnjenje za moje postupke", rekao je Gvardiola.

Posle 19 utakmica Bajern je prvi na tabeli sa 46 bodova i ima osam više od drugoplasiranog Volfsburga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke