Gvardiola ima recept za Engleze

Autor: Beta Beta
ponedeljak 12.03.2018.
12:55
Izvor: Beta

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da veruje da bi reprezentacija Engleske imala koristi kada bi više igrača te selekcije jedan deo karijere provela u inostranstvu.

EPA-EFE/WALTER BIERI
EPA-EFE/WALTER BIERI

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Engleska nije imala igrača koji ne igra u Velikoj Britaniji još od Svetskog prvenstva 2006. godine kada su igrali Dejvid Bekam i Oven Hargrivs.

Gvardiola je uporedio uspehe reprezentacije Španije sa igračima u Premijer ligi.

"Kada su se vratili u reprezentaciju, bili su jači, bili su bolji. Uradili su dobre stvari koje su pomogle španskom fudbalu. Može li takve koristi da ima Engleska? Mislim da može", rekao je Gvardiola, prenosi "Bi-Bi-Si".

On je kazao da misli da plate u Premijer ligi igraju glavnu ulogu u obeshrabrivanju igrača da odu u inostranstvo i istakao da je važno da Premijer liga 2 bude jača.

"Mislim da je dobro iskustvo da se preselite u drugu zemlju i vidite tu razliku... Premijer liga je bogata, a možda i engleski igrači više vole da ostanu. Za mene je najvažnije da druga liga jača. Bez toga, biće teško za englesku reprezentaciju. To je moj lični stav", kazao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zico
Monday, 12.03.2018
18:17

trebaju se zasnovati igri totenhema zato sto skoro pola od prvih 11 su igraci tot..

avatar
MaNcHesTeR_ed
Monday, 12.03.2018
14:58

Treba njima dobar trener i nista vise. I da ne igraju za bozicne praznike

avatar
Rulermaster
Monday, 12.03.2018
16:32

Kakve veze ima igraju li za bozicne praznike? Pogledaj ukupan broj utakmica nekog tima koji daje reprezentativce, Barsa i Real odigraju vise meceva u sezoni od vecine timova PL pa sta s tim?

avatar
MladoKolonac
Monday, 12.03.2018
17:40

Treba njima da bolje umeju da igraju lopte pre svega