Gvardiola bio spreman da trenira bez plate, oni ga odbili!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 08.07.2015.
09:28
Izvor: Sportske.net

Kad bolje razmislite, zaslužuju sve što im se desilo posle toga...

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Ono što se govorkalo pre nekoliko godina, bilo je tačno. Potvrdio je Dani Alveš koji kaže da je uvek imao problem zbog dugog jezika, ali da nikada nije slagao ništa.

"Jeste, Gvardiola je hteo da trenira Brazil 2012. Već je imao tim u glavi, a najbolje od svega je što nije želeo platu, radio bi besplatno, a premiju bi dobio samo ako Brazil postane prvak sveta", otkrio je fudbaler Barselone.

"On je najbolji trener na svetu, zanima ga igra i rezultat, nikada sebe ne stavlja u prvi plan. Bila je to naša velika šansa", kaže Dani Alveš.

U fudbalskom savezu Brazila su pristalice ove ideje ostale u manjini. Priča se da su mnogi smatrali da stranac ne sme da vodi "Selesao", pogotovo što je Brazil domaćin Mondijala.

To se objašnjava pobedom tradicionalista koji su želeli na neki način da zaustave vreme i vrate se na početak veka. Zbog toga je izabran Luiz Felipe Skolari.

Brazil nije delovao dobro ni u onoj seriji prijateljskih mečeva kada su se spremali za Mondijal, a čitava prića se završila u suzama, poniženi su od Nemaca, to je i najteži poraz u istoriji najfudbalskije zemlje na svetu.

Posle ovog otkrića da su odbili Gvardiolu u korist Skolarija, mnogi će reći da je Brazil zaslužio sve što im se dogodiolo.

I što im se događa, jer su i partije na Kopa Amerika pokazale da su daleko od nekadašnje slave.

"Nas se više niko ne plaši, niko nije impresioniran Brazilom, izgubili smo tu prednost koju smo nekada imali", kaže Markos Kafu, svojevremeno najbolji desni bek sveta i čovek koji je sa Brazilom osvojio dve titule prvaka sveta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan voli Real!
Sunday, 12.07.2015
17:03

Gvardiola unistava Bajern polako ali sigurno.

avatar
Don Silvio
Thursday, 09.07.2015
14:09

pa kad je jedan Nejmar glavni igrac kako da se plasis

avatar
Navijač Juventusa
Wednesday, 08.07.2015
15:24

Jedan je Kafu, ne treba vam ovo Markos :)

avatar
ppera 1
Wednesday, 08.07.2015
14:24

Nije mi jasno zašto treneri klubova ne mogu voditi i repke, kada već klubovi moraju da pauziraju zbog reprezentativnih nastupa? Ne samo da je gomila njih bolja od Dunge, Scolarija, Tate Martina, Del Bosque-a itd. nego su neporedivo bolje upućeni u trenutne forme pojedinih igrača, jer protiv njih i sa njima igraju u evro-kupovima...

avatar
DarthJA
Thursday, 09.07.2015
20:43

zato što selektor mora da prati sve potencijalne reprezentativce stalno, da prisustvuje utakmicama i posmatra sve one koje ima na raspolaganju. pored gomile obaveza oko pripreme utakmica, odabiranja rivala za prijateljske i sl. Mogao bi trener nekog od klubova iz jelen superlige, jer oni i onako ne rade ništa, ali trener nekog normalnog evropskog kluba jednostavno nemaju vremena za to pored svega toga u klubu. Pogledaj samo sliku murinja kad je preuzeo Čelzi i kad je odlazio iz Čelzija prvi put. Pobjelio čovjek od stresa, i Venger isto.

avatar
Wednesday, 08.07.2015
14:14

Tako i treba Brazlicima. Sad volim što su izgubili od Nemaca!

avatar
jv
Wednesday, 08.07.2015
13:15

Brazil nema najbolje igrace na svetu i nije prvak. Sta je tu cudno? Bilo kakvo poredjenje ovog Brazila i onog sa Ronaldom,Rivaldom,Kafuom ,Karlosom,Denilsonom ili onog sa Romariom,Bebetom,Dungom,nBrankom,Mauro Silvom,Aldairom i opet Kafuom je,u najmanju ruku, neozbiljno. Puno njihovih nada,zbog problema sa ludom glavom, nisu postali igraci(Pato,Robinjo),Kaka je rano zavrsio ozbiljnu fudbalsku karijeru,a nova generacija na celu sa Nejmarom jos nije stasala za najvisi nivo. Za koju godinu ce Firmino,Oskar i Gabrijel Barbosa biti puno bolji i spremniji da napadnu titulu svetskog prvaka. Ako im se ne desi ono sto se desilo mnogima,neozbiljnost.

avatar
Amar Zo
Wednesday, 08.07.2015
10:36

Sa Gvardiolom bi rasturali

avatar
Don Andres
Wednesday, 08.07.2015
10:11

kad se samo sjetim kafua i karlosa.. lako je brazilu bilo da osvaja titule kad je imao 2 najbolja ful beka svih vremena.. kakve igracine..

avatar
Naprednjak
Wednesday, 08.07.2015
09:38

Brazil se sveo na par dobrih pojedinaca (Silva i Nejmar). Ostatak ekipe je čist prosek. Da ih je Gvardiola vodio na Mundijalu, dobili bi 14, a ne 7 komada od Nemaca.

avatar
Wednesday, 08.07.2015
16:10
avatar
Friday, 10.07.2015
13:10

Jupp u penziju!

avatar
Naprednjak
Wednesday, 08.07.2015
23:22

Fore su ti na nivou naših poslanika.