"Guneri" se uzalud nadali, ponuda odbijena, status kvo!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 20.05.2017.
10:54
Izvor: Sportske.net

Usahla je i poslednja nada da će se nešto promeniti, jer klub nastavlja u istom smeru...

EPA/KERIM OKTEN
EPA/KERIM OKTEN

Povezane vesti

Stan Kronke nema nameru da proda klub.

Čak i pre nego što je zvanično primio ponudu manjinskog vlasnika Ališera Usmanova, ona je odbijena, ne zbog cene, koja je milijardu evra, već jednostavno ne želi ni da pregovara.

Amerikanac ima oko dve trećine deonica, tajkun sa prostora bivše SSSR ostatak, nisu u dobrim odnosima, Usmanov smatra da klub treba da krene drugim putem, da troši više novca na pojačanja, da ulaže veći deo u takmičarske uspehe, odnosno da se trka na drugi način sa vodećim timovima PL.

Njegove reči su muzika za uši navijača, ali Kronke je odbio do sada sve ponude.

Njegov sin Džoš je neposredno angažovan u rukovođenju klubom, što pokazuje da ova porodica nema nameru da odustane. Gazda stiže na finale kupa, posle čega će se susresti sa Vengerom i ozvaničiti saradnju na još dve godine.

"Tihi Sten" kako ga zovu Amerikanci jer je alergičan na pojavljivanje u javnosti nije vlasnik samo Arsenal, već i NFL Ramsa, kao i MLS tima Kolorado Rapids. Težak je osam milijardi evra, žena mu je ćerka jednog od vlasnika čuvenog lanca Vol-Mart.

On drži i Denver Nagetse, tačnije vlasnik je njegova žena, a ima i tim u NHL ligi, u pitanju je Kolorado Avalanš. U vlasništvu porodice je i dvorana "Pepsi Centar" u Denveru.

Navijači Arsenala su protiv njega jer podržava Vengera, uz to, smatraju da premalo ulaže u klub, ali kako rekosmo, Amerikanac nema nikakvu nameru da ni po koju cenu proda "Gunere", odnosno Usmanovu prepusti većinski paket akcija.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BancheS_Arsenal
Saturday, 20.05.2017
15:37
avatar
Roj Kin 16
Saturday, 20.05.2017
14:14

Zlatni su Rusi, Arapi i Kinezi pored Amerikanaca. Ameri ne ulažu, samo crpe pare iz kluba, to je strašno..

avatar
brekbaCh1
Saturday, 20.05.2017
13:31

Ma ovo se vec godinama ponavlja, znalo se da ni sada nece biti nista od predaje kluba Usmanovu..

avatar
Saturday, 20.05.2017
12:55

Puna podrska amerikancu vodi klub u pravom smeru!

avatar
7omman
Saturday, 20.05.2017
12:24

Ovaj je vlasnik jos nekog ragbi kluba iz Amerike, njih je unistio, ne bi me cudilo i Arsenal da unisti... Nista od kad je dosao na celo kluba nije uradio... Svake godine ista prica...

avatar
Sporske me ugasile
Saturday, 20.05.2017
11:52

Pa mislim da zaista vredi i vise tih skoro 70% . Mada koliko vidim ,ovaj Amer ni ne planira da pregovara,dakle ,zadovoljan je kolicinom novca koja mu kaplje od strane Arsenala i ne zeli da ga proda ,a za uspeh kluba ga bas briga.

avatar
Dodaaa-ktbffh
Monday, 22.05.2017
18:27

U biznisu nema mjesta emocijama...

avatar
Sporske me ugasile
Monday, 22.05.2017
22:07

To je istina ali niko ne moze da me (nas) krivi sto ne mozemo da prihvatimo da je fudbal postao biznis.

avatar
The Truth
Saturday, 20.05.2017
11:47

Protest navijaca je jedini izlaz!

avatar
mak_juventino
Saturday, 20.05.2017
11:41

I ja ne bi prodao svoju zlatnu koku !

avatar
R E V O L T
Saturday, 20.05.2017
11:00

Da li ovaj kronke (namerno malo k) jos nekoga podseca na SB? Identicno razarajuce ponasanje, ista psihologija koja unazadjuje, isti tvrdoglavost i tvrdicluk, a i on je svoje dete umesao u rukovodjenje klubom, i to ga je postavio na veoma visoku poziciju. Nadam se da Tobdzije nece cekati na promenu vlasnistva koliko (smo) i mi sa ovakvim (ne)covekom na celu...

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Saturday, 20.05.2017
12:35

Razlika je u tome sto je onome zaista i stalo do kluba, to valjda znas i sam, a ovome je bitan samo licni profit.Kad pogledas koje klubove sve posjeduje, tacno mozes da dodjes do zakljucka da Arsenal nije izuzetak.Ne ulaze on ni u jedan od ovih gore navedenih, a profit ogroman.Rezultata nema, al ga bas briga.Ogromne on prihode ima od Pepsi Centra gdje svi ovi klubovi iz Kolorada igraju.Sjecam se da je prije nekih 10-ak godina, mozda malo manje, bilo ozbiljnih problema oko toga na koji nacin da mu se dozvoli da udje u klub, jer je svakog bilo strah da jednog dana ne postane vecinski vlasnik.Usmanov je i tad bio protiv, tako da je ta njihova netrpeljivost prakticno aktuelna od samog pocetka, negdje od 2008 (tako nesto, nisam siguran, moda godinu ranije ili kasnije :D ), a onda prije nekoliko godina stize vijest, ko grom iz vedra neba, da je on postao vlasnik jer je kupio neke dionice.Sjecam se da se tad vrtila prica da je Usmanov izigran od ovih koji su svoje dionice prodali.nInace, mozda ne ulaze u klubove, al zato je prije par godina, sjecam se da su i sportske o tome pisale, kupio neko ranc skoro milijardu dolara, a nesto prije toga je zajedno sa nekim kupio i ostrvo skoro milijardu i po..I ti njega uporedjujes sa ovim vasim.Vi se makar sjecate dobrih vremena sa njim, a Kroenke od pocetka do danas nista nama nije donio.

avatar
username
Saturday, 20.05.2017
14:16

Krenke je kočnica za arsenal, a ne Venger. Venger od kada je Krenke vlasnik nema potpunu kontrolu transfera, čak ni u okviru onog novca koji sam ostvari prodajom igrača, a da ne spominjem odobreni budžet.... Dok su klub vodili David Din i Piter Hil-vud Venger je zadobio poverenje i oni su mu prepustili u potpunosti transfer politiku, ali njihovim odlaskom to prestaje, čak je i postojala mogućnost da sa njima i Venger ode iz kluba, ali Hil-Vud koji još ima akcije u klubu ga je nagovorio da osrane.... Krenke inače sprema da dovede pored Gazidisa još jednog čoveka koji će biti zadužen za igrače, transfere i plate, kao sportski direktor.... Ali verovatno se čeka da Venger donese odluku, jer ima ponuđen ugovor....a to čekaju i neki igrači, ako ostane Venger, Aleksis i Ozil ostaju, za cifre koje su malo većenego do sada....osim ako se neki tim van engleske otvori za 50+miliona....

avatar
R E V O L T
Saturday, 20.05.2017
13:04

2007. je to bilo, tada je kupio 9.9%. Zato sam i napisao da se nadam da necete cekati dugo...