"Guneri" hoćete li dobru ili lošu vest? Arsenal našao trenera, ali zavisi od Vengera!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 19.04.2018.
09:02
Izvor: Sportske.net

Izgleda da su u klubu prelomili oko trenera, ali sada je sve u rukama Francuza.

Beta/Owen Humphreys/PA via AP
Beta/Owen Humphreys/PA via AP

Povezane vesti

Arsen  Venger neće biti smenjen ni ako ne osvoji Ligu Evrope. Naime, kako pišu engleski mediji, odluka će biti samo na njemu, ima ugovor na još godinu dana i klub ga neće prisiliti da ode, iako bi voleli verovatno da se pomeri.

Francuz je navodno dobio garancije Stena Krenkea da može da ostane još sezonu i bez Lige šampiona, što će izazvati svakako ogorčenje među navijačima.

Može i da izabere elegantnije povlačenje, promociju u upravljačke ešalone, mesto direktora, ali Francuz je već rekao da neće završiti trenersku karijeru.

Sa druge strane, klub ima spremno rešenje koje garantuje kontinuitet.

Naime, Patrik Vijeira je prvi na listi kandidata, u klubu preovlađuje mišljenje da da je kontinuitet ključ i da bi nekadašnji kapiten mogao da nastavi istim putem. Ne bi bile potrebne velike promene, Vijeira zna dobro i asistente Stiva Bolda, trenere Pejtona, Banfilda i naravno Jensa Lemana.

On radi u Sitijevoj filijali u Njujorku, jasno je da skuplja iskustvo, ali ne može da se nada nekoj šansi u Mančester Sitiju pored Gvardiole.

Francuz je osvojio tri titule i kupa sa Arsenalom, pre nego što je otišao u Juve, kasnije je igrao za Inter i za Mančester Siti sa kojim je osvojio kup 2011. Ima 41 godinu, već dve sezone je u MLS, ranije je radio sa rezervnim timom Sitija...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Thursday, 19.04.2018
17:03

Leonardo Zardim i Arsenal su stvoreni jedno za drugo. Neka upgrade verzija Vengera, slican sistem, slican stil igre, definitivno najbolje rjesenje. Edi Hou, je napravio strasan posao sa Bormutom, uz to igra fenomenalan fudbal i on bi im odlicno legao, a o Don Karlu ne treba trositi rijeci. Samo da im ne dodje Luis Enrike, u tom slucaju ce moliti Profesora da se vrati.

avatar
Андер Ерера
Thursday, 19.04.2018
14:25

Ako bi uspio nekako da uzme ligu Evrope i time se plasira u LŠ to bi bio idealan momenat za povlačenje, uz trofej. Ali teško da je Vengeru do penzije :D

avatar
Paris Saint Germain
Thursday, 19.04.2018
12:11

arsen je veci od arsenala. dok nije on dosao nisu igrali ls ni imali titule

avatar
Žan-Žak Ruso
Thursday, 19.04.2018
17:32

Jesi li ti čitao Veliku Enciclopediju? Mislim na onu koju je priredio Deni Didro, a pisao je nešto i Žan-Žak Ruso. Ako nisi, pročitaj odeljak o logičkoj shemi zaključivanja. Biće ti korisno, veruj mi.

avatar
bebel
Thursday, 19.04.2018
11:49

Nabrojali ste dosad barem dvadeset kandidata za Vengerovog nasljednika, a ovaj najnoviji, Viera, ima zaista strašne reference - vodi Cityjevu filijalu u MLS-u i ranije je radio s rezervnim timom Cityja...nImpresivna biografija, nema šta...

avatar
NikkiCFC
Thursday, 19.04.2018
22:56

I bice cini mi se prvi tamnoputi trener u velikom klubu.

avatar
Phenomenal
Thursday, 19.04.2018
11:03

Steta sto ne preuzme ovu ekstra generaciju francuza nakon svetskog i tu zatvori krug.

avatar
Непобедиви
Thursday, 19.04.2018
10:06

Sanlehi forsira Luis Enrikea, Gazidis forsira Artetu, Zardima ili Rodzersa, Sven bi hteo Nagelsmana ili Tadeska. Vijeru je spomenuo Dejli Mejl koji i nije bas pouzdan, a ovo su ipak imena koja je preneo Telegraf.

avatar
Mangus
Thursday, 19.04.2018
09:37

Pa ds se uci na arsenalu... Pa dobro, vidim da im ls nije bitna

avatar
Goran_Ilic
Thursday, 19.04.2018
09:33

Zasto ponekad imam osecaj kao da zivim u Engleskoj ili Spaniji hm.

avatar
brekbaCh1
Thursday, 19.04.2018
09:30

Nemojte da se zezamo, sve one price o odlasku Vengera su samo novinarske izmisljotine. On ce otici tek kad sam bude hteo, kao Ferguson.