Grupe F i H - Majstor Pogba, šok na "Etihadu" i Ronaldove suze!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 19.09.2018.
22:55
Izvor: Sportske.net

Suze Kristijana Ronalda obeležile kolo Lige šampiona. Pobeda Liona u sred Mančestera, Pogba rešio meč u Švajcarskoj.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Grupa F

Šahtjor - Hofenhajm 2:2
Mančester siti - Lion 1:2


Mirisalo je odmah na veliko iznenađenje na "Etihadu" jer Lion nije došao da se brani. Od samog starta su dokazali da su opasna i ozbiljna ekipa, ali je prvu šansu imao Rahim Sterling koji je loptu poslao pored gola iz solidne situacije. Stativu je pogodio Laport, da bi u 24. minutu Lion postigao gol, ali je Korne bio u ofsajd poziciji.

Ipak, samo dva minuta kasnije, gol za Lion, Korne ovoga puta ima pravo da se raduje nakon neverovatne greške Delfa koji mu je poklonio loptu za prednost gostiju.

Gundoganu je poništen gol, zasluženo, a onda u 43. minutu novi gol u mreži Edersona. Depaj dodaje do Fekira, jedan od najtraženijih igrača Liona je uspeo veoma preciznim udarcem da savlada golmana Mančester sitija za 0:2.

Mogao je Lion i do 0:3 da je Depaj iskoristio ogromnu šansu u 60. minutu, ali se to nije desilo. Obilo im se o glavu.

Liroj Sane koji je ušao u drugom poluvremenu je prošao po desnoj strani, Nemac je poslao povratnu loptu u kazneni prostor, tamo je bio Bernardo Silva koji smanjuje na 1:2 u 67. minutu.

Aguero je imao sjajan udarac par minuta kasnije, fudbaleri Liona su bili u velikom strahu od preokreta. Nije se desio, Lion slavi veliku pobedu.

Grupa H

Valensija - Juventus 0:2
Jang Bojs - Mančester junajted 0:3



Meč Valensije i Juventusa nije imao previše neizvesnosti jer je bilo pitanje trenutka kada će Juventus postići gol od samog starta utakmice. Čak i kad su ostali sa igračem manje, gosti su uspeli da stignu do dva gola.

Naravno, centralni događaj utakmice jeste crveni karton Kristijana Ronalda koji je opisan ranije u toku večeri, Ronaldo se kleo i plakao, ali nije vredelo Brihu, dodelio mu je crveni karton jer je pomoćni sudija video da je Portugalac pokušao da povuče za kosu Murilja.

Rekli bismo da je sve to prenaglašeno i da Kristijano nije zaslužio crveni u ovoj situaciji.

Kristijano Ronaldo

Nakon toga, Juventus dolazi do sasvim zaslužene prednosti nakon svih onih šansi koje su propustili u prvom poluvremenu preko Kedire, Mandžukića, Bernardeskija i Matuidija. Dani Pareho je neoprezno startovao i Pjanić je bez velikih problema pogodio gol za 0:1.

Početkom drugog poluvremena novi penal za Juventus, igrao se 51. minut kada je Muriljo postao krivac, a ponovo je reprezentativac BiH Miralem Pjanić preuzeo stvar u svoje ruke i pogodio za 0:2.

Juventus je imao još jednu šansu do kraja preko Košte, a na drugoj strani šansa za Valensiju koja je imala penal u poslednjem minutu. Ipak, Ščešnji brani penal Parehu, odmah nakon toga je dosuđen kraj.

Mančester junajted je bez ikakvih problema savladao Jang Bojs rezultatom 0:3.

Prvo je pripretio Jang Bojs preko Oaroa, on je glavom poslao loptu pored stative, da bi u 14. minutu Lukaku nakon dodavanja Pogbe poslao loptu pored stative. Usledio je trenutak meča, Pol Pogba je bio u glavnoj ulozi.

Fantastično se izborio za šut, uputio neodbranjivu loptu u rašlje za 0:1! U toku je bio 35. minut.

Pol Pogba

Igrao se 43. minut kada je Luk Šo prošao po levoj strani, pokušao je da uputi centaršut i na njegovu sreću, lopta je pogodila Mbabua u ruku, pa sudija nije imao dilemu da li da pokaže na belu tačku. Pogba je uzeo loptu, imao je prilaz penalu kao Nejmar 2014. godine protiv Hrvatske i na kraju je pogodio za 0:2.

Sve je rešeno u 66. minutu kada je Pogba ponovo bio u glavnoj ulozi, ovoga puta kao asistent, dodao je loptu Marsijalu koji je uz pomoć jednog defanzivca Jang Bojsa postavio konačan rezultat.

Ali Kamara je mogao da smanji rezultat, propustio je veliku šansu za to, ali domaći nisu imali ni sreće da postignu gol večeras protiv ekipe Žozea Murinja.

Ostale rezultate u toku večeri u okviru Lige šampiona saznajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

46 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
äxwell
Thursday, 20.09.2018
07:21

Fekir pokidao sinoc! Asistencija i gol! Volio bi da ga Klop dovede u januaru! Sa njim bi bukvalno bili nezaustavljivi..

avatar
NikkiCFC
Thursday, 20.09.2018
22:25

Trent, Robertson, Gomez, Milner, Vajnaldum, Henderson vam igraju prvu postavu a Fekir ne menja nijednog od njih. Sa takvim igracima se ne uzima titula. Kod nas niko od njih ne bi imao sansu.

avatar
acep
Thursday, 20.09.2018
06:29

To koleno i nije tako lose LFC daj ponudu opet.

avatar
BlueMoon
Thursday, 20.09.2018
01:18

Podcijenili smo protivnika i zasluzeno izgubili.Cestitke Lionu,imali su hrabrost napasti najbolju Englesku ekipu na njihovom terenu i tako uzeti tri boda.Prvi put da na Etihadu uzivam u dobrom fudbalu protivnicke ekipe,svaka cast.

avatar
Kolos
Thursday, 20.09.2018
20:57

Kako stvari stoje trenutno nisu najbolji. Možda će ponovo biti, ali trenutno nije tako.

avatar
BlueMoon
Thursday, 20.09.2018
01:13

Fernandinjo mislio da igramo protiv Kardifa? Do Januara koristiti Gundogana,Delfa i Stonsa na njegovoj poziciji.Za vikend ubaciti Mareza umjesto Silve kojem je potreban odmor.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Thursday, 20.09.2018
00:50

Odlicna igra Junajteda, ovo se trazi, samo da Pogba nastavi ovako da igra, Dalot mi se bas svidja, ima tu mnogo mesta za napredak, samo da zadrzimo ovakvu igru u kontinuitetu. GGMU!

avatar
Thursday, 20.09.2018
00:17

ronaldo hoće da plače ,koji blam ne može loptu udarit ,kao da se juve prvi put sasto s loptom

avatar
stevan_vasic90
Wednesday, 19.09.2018
23:46

Messi i Isco- trenutno dva najmagicnija igraca na svetu. Osecaj sa kojim oni kontrolisu loptu je nesto sto se ne moze navezbati na treninzima, niti se moze nauciti, u tim dodirima se vidi cista magija, dar koji se ne stice, vec nesto sa cime se rodis. Ne mogu da se odlucim koji slobodnjak je lepsi... I jos uvek ne mogu da verujem da je pored zivih Kroosa, Isca, Bejla, Asensia, slobodnjake izvodio Ronaldo. Bice zanimljivo videti kako ce biti u Juventusu, gde igra sigurno jedan od 5 najboljih izvodjaca slobodnjaka na svetu, Miralem Pjanic ali i Dybala koji je takodje jedan od najboljih po tom pitanju.

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 19.09.2018
23:53

Kolko god Ronaldo bio dobar,nikako nisu smeli da ga pustaju da izvodi slobodnjake odakle stigne. Jeste dao puno golova na taj nacin al samo zato sto je u 99% slucajeva sutirao i to bez obzira na poziciju.

avatar
No rules
Wednesday, 19.09.2018
23:32

Odbrana $itija od 543178265939 mil€. Kupovace Gvardiola opet, imaju šeici novaca.

avatar
Maksimus
Thursday, 20.09.2018
09:18

Juce je najgori bio Delf i on ne spada u tu skupu odbranu

avatar
RedDevil612989
Wednesday, 19.09.2018
23:27

Napokon jedna utakmica Junajteda da sam uzivao. Prvih 20 minuta dosta nesigurno ali posle je vrhunski odgirano. De Hea standardno dobar, Dalot sjajan, stoperi takodje odlicni, Sou nastavlja da me odusevljava, Fred pravi pit bul, Matic standardno na visini zadatka, Pogba cista desetka. Sad je na njemu da ponovi tu partiju za vikend. Lukaku sasvim solidan iako nije postigao gol, Marsijal zreo za prvu postavu a Rasfordu jednostavno ne prija pozicija desnog krila. Nadam se da ce se naci neki minut za njega na poziciji spica. Sve u svemu prezadovoljan sam.

avatar
Carmelo99
Wednesday, 19.09.2018
23:26

Kakva partija Liona videlo se da nisu došli da se brane i zasluženo uzeli bodove, gledao sam ih cele prošle sezone, sve bolje i bolje to deluje Fekir igračina!

avatar
Bianconeri Belgrado
Thursday, 20.09.2018
00:22

A kako su lepo dobili psg prosle sezone auhh, depaj u 93.minutu u raslje sa dvadesetak metara.

avatar
deki trbic
Thursday, 20.09.2018
15:46

on je Fakir :)

avatar
Rise up
Wednesday, 19.09.2018
23:26

Igrano je 16 utakmica, toliko lepih golova i detalja ,a autoru teksta prvo kolo obelezile su suze Ronalda. Daj budite malo objektivni, ok nije zasluzio crveni karton ali 10 vesti o tome...Da nije malo mnogo? A ocekujem i sutra istu pricu.

avatar
fadsasdfads
Thursday, 20.09.2018
00:25

A tebe boli,a tek zlatna lopta koliko ce da boli :D

avatar
Nikola M.
Wednesday, 19.09.2018
23:21

Otvorena utakmica od početka do kraja. Pogba odličan sa 2 gola i asistencijom, Dalo dobar za svoj debi, Šo se nalazi u sjajnoj formi, najbolji u Junajtedu ove sezone. Marsijal tu i tamo, gol ga izvadio, mada nije bio bogzna kako dobar. Rašford se ne snalazi na desnoj strani. Sve u svemu, nije loše za prvu utakmicu u LŠ.

avatar
Čeki
Wednesday, 19.09.2018
23:19

Nazalost, koliko god sve bilo super za Utd, ja bih Pogbu vratio ponovo da sutira penal jer mu je trebalo 100 godina da sutne. Da sam mu trener kaznio bih ga nekako za ovo jer je ovo nonsalantno izvodjenje koje se u velikom broju slucajeva zavrsava neuspesno. Penal se sutira (i treba uvesti to pravilo) tako sto se zaletis i raspalis po lopti, a ne neka cimanja, setkanja itd.

avatar
stevan_vasic90
Wednesday, 19.09.2018
23:38

U pravilniku ne pise koliko brzo moras da se kreces pri zaletu... pise samo da ne smes da stanes. On nije stao, nije se cimao, nije se setkao, vec se samo sporo kretao pri zaletu- prema tome, moze samo da ti bude krivo sto je Pogba veceras odigrao majstorski mec.

avatar
Čeki
Thursday, 20.09.2018
04:31

Uostalom, napisao sam da sam mu trener kaznio bih ga jer se, kao sto se vidi iz komentara, vecina ovih suteva zavrsava lose jer nemas zalet samim tim ni toliku snagu i moze lopta da ode gde god hoce, da je promasio bez obzira na vrh igru prozivali bi ga samo tako. Tako ne bi trebalo da se sutira jer je ogroman rizik, a ovo cimanja, setkanja to sam naveo zbog drugih izvodjaca penala.

avatar
Čeki
Thursday, 20.09.2018
04:29

Sto da mi bude krivo, pa ja navijam za Utd od engleskih klubova jos pre nego sto je Vidic dosao (misim godinu dve pre njegovog dolaska ne secam se bio sam mali) nego ne volim takvo sutiranje penala i kazem da bih uveo to pravilo, samo se zaletis i raspalis po lopti, to je to eventualno ako hoces da probas sa panenkom ali i to iz normalnog zaleta. A ako pise da ne smes da stanes, sto je tacno, kako to da Nejmaru nijedan nije ponisten, a godinama je forsirao kao blago se zaleti, stane. cimne nogom golmana kao da ce da sutne i uglavnom da gol. Em sto stane, em sto napravi pokret nogom kao da je sutnuo i ne ponisti mu se penal, to mi nije jasno.

avatar
Wednesday, 19.09.2018
23:08

Dobar United, Lyon me iznenadio. Uvek pobedjuje srce i borbenost a ne pare.

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 19.09.2018
23:01

Rezultat zavarava,J.Bojs je imao previse napada iz kojih je mogao svasta da napravi. Protiv Valensije i pogotovo Juventusa nece smeti tako. Pogba odlican,njegov gol je i presekao J.Bojs. So opet dobar a i Dalot zasluzuje pohvale. Sulejmani zasluzuje mesto u reprezentaciji pre Kostica.

avatar
Ruske39
Wednesday, 19.09.2018
23:01

Koliko moze sudija da unisti utakmicu...

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 19.09.2018
23:00

Felixe , zivot je kratak , zasto mucis i sebe i sve nas ? Idi , igraj golf , citaj kjnige , meditiraj , ako toliko ne volis sudenje i ne umijes to , pusti , ima i one koji znaju i vole to

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 19.09.2018
23:11

Slazem se sve, ali ovde je on posulusao pomocnika, on nije video nista ovde.

avatar
Стерлинг Арчер
Friday, 21.09.2018
17:55

Bukvalno. Ne znam ko tom čoveku daje da sudi utakmice, jedan je od najgorih

avatar
Antihepi
Wednesday, 19.09.2018
23:00

Одлична утакмица Јунајтеда. Овако треба да играју и лигашке утакмице. Даш гол,али даш и други,па чак и трећи и онда играш опуштеније. Браво момци!

avatar
Maksimus
Wednesday, 19.09.2018
23:06

Protiv budjavog Jang Bojsa, ne lozi se

avatar
Стерлинг Арчер
Friday, 21.09.2018
17:56

Kakve to ima veze ?

avatar
Antihepi
Thursday, 20.09.2018
08:18

Опуштено

avatar
Stretford END 1878
Wednesday, 19.09.2018
23:00

Jang Bojs pruzio jak otpor, mislim da nije bio penal , drago mi je da Murinjo nije povukao ekipu posle vodjstva na poluvremenu, ne znam sta reci za Pogbu, dzabe ovo ako u sledećoj utakmici nestane, konacno malo zelje u Marsijalu, mali Dalot pokazuje da moze u prvi tim odma, prva prepreka predjena, idemo dalje. GGMU!

avatar
Wednesday, 19.09.2018
23:20

Yang Bojs to je Pogbin i Junajtedov nivo to su ekipe za njih po meri,da pokazu klasu.

avatar
stevan_vasic90
Thursday, 20.09.2018
01:32

TheKING(vizionar)@ Rece covek ekipe koja uopste ni ne igra Ligu Sampiona.

avatar
LUZERPOOL
Thursday, 20.09.2018
00:26

Jang Bojsi u LS, a Celzi u LE....

avatar
Devil born 1878
Wednesday, 19.09.2018
23:44

Sutra ces da isto tako hvalis Celzi ako pobedi Paok, tako da...

avatar
_MUFC_
Wednesday, 19.09.2018
23:00

Fantasticna partija Pola Pogbe! Ovakva se igra ocekuje od njega.Prvi 20 minuta bili su nekako teski za Junajted ali kasnije je islo kako treba.U drugom poluvremenu Mancester je diktirao tempo i mirno priveo utakmicu kraju.Odusevio me mali Dialo nocas samo neka nastavi,treba mu jos iskustva ali to ce samo doci.Sad konacno kuci utakmica protiv novog prvoligasa.GGMU!!!

avatar
Maksimus
Wednesday, 19.09.2018
22:59

Propade mi tiket zbog Gvardiole, jes da nije bio tu, al kakve su ovo kombinacije u timu, haoticna je nekad

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 19.09.2018
23:12

Koje promene, to mu je uvek tako manje vise.

avatar
Maksimus
Thursday, 20.09.2018
09:42

Ne pravii se naivan, bez Aguera I Sanea igra protiv brze ekipe kakav je Lion, plus fale De Brujne i Mendi

avatar
Antihepi
Wednesday, 19.09.2018
22:59

Ајмо лајк ко је вечерас пао на Сити...

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 19.09.2018
23:14

Ja pogodio svih 8, nisam duduse sve stavio na tiket, ali uvek prodjem celo kolo sta bih igrao i izaberem 3,4,5 meca koja stavim na tiket. Siti nisam stavio na tiket jer sam znao da moze svasta da bude a u pre kladjenju sam rekao 1+ Lion 1.65 kvota. Stvarno imaju odlican napad.

avatar
Rulermaster
Thursday, 20.09.2018
09:30

Ti si bese onaj general posle bitke?

avatar
Goran.984
Wednesday, 19.09.2018
22:57

Rutinska i bitna pobjeda..