Grupe E i G - Real i Bajern rutinski, "Armija" odnela bod iz Plzenja!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.09.2018.
22:55
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Evrope počeo je novu sezonu u elitnom takmičenju pobedom nad Romom koju je izvojevao bez većih poteškoća. Bajern slavio u Lisabonu, CSKA u nadokandi do boda u Plzenju.

Epa/Rodrigo Jimenez
Epa/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Prva utakmica u Grupi E odigrana je ranije danas u Amsterdamu gde je ekipa Ajaksa na "Johan Krojf Areni" ubedljivo tukla atinski AEK.

Izveštaj sa tog meča mogli ste da pročitate OVDE!

Drugi meč u ovoj grupi odigran je u Lisabonu. Benfika je na "La Lušu" ugostila minhenski Bajern i izgubila rezultatom 2:0 (1:0).

Petostruki šampion Evrope nije imao većih poteškoća u prestonici Portugala. Gosti su "načeli" Benfiku u ranoj fazi utakmice, a u istom stilu su otvorili i drugi deo meča tako da neizvesnosti nije bilo.

Akciju po levoj strani u 10. minutu susreta izveli su David Alaba i Frank Riberi, a reprezentativac Austrije je na kraju uposlio Roberta Levandovskog koji nakon "lažnjaka" rutinski šalje loptu u donji desni ugao protivničkog gola.

Gol Roberta Levandovskog pogledajte OVDE!

Bajern je do odlaska na odmor mogao da uveća prednost, najbolju priliku propustio je Arjen Roben koji je u 40. minutu u situaciji "1 na 1" sa protivničkim golmanom tukao preko prečke.

Baš kao i u prvom delu meča, Bajern stiže do gola u desetom minutu. Akcija koja je počela čišćenjem sa gol-aut linije nastavljena je trkom Renata Sančeza koji je na kraju i bio strelac.

Drugi gol Bajerna pogledajte OVDE!

Momak ponikao u ekipi Benfike poslao je loptu na desnu stranu, zatim je ona otišla na drugi deo terena gde je Hames Rodrigez bio spreman da je vrati u peterac i tamo pronađe Sančeza koji je nastavio kretnju nakon predaje lopte.

Benfika je u drugom poluvremenu uspela da stvori nekoliko solidnih prilika. Nakon drugog gola Bajerna domaći su imali dve odlične prilike posle prekida ali je oba puta Manuel Nojer bio na visini zadatka.

Bavarci su i pored opuštanja u završnici meča uspeli da zadrže stečenu prednost i da zabeleže prvu pobedu i prva tri boda u novoj sezoni elitnog takmičenja.

GRUPA G

Jedan od derbi susreta prvog kola grupne faze Lige šampiona odigran je u Madridu. Aktuelni šampion Evrope ugostio je prošlosezonskog polufinalistu i slavio rezultatom 3:0 (1:0).

Madriđani su imali više od igre tokom većeg dela susreta. Najbolje prilike u prvom poluvremenu propustili su Isko i Serhio Ramos, ali je domaćin u poslednjim trenucima prvog dela ipak uspeo da stigne do prednosti.

Isko je hiruški preciznim udarcem iz slobodnog udarca sa 18 metara uspeo da savlada Robina Olsena i tako dovede Real Madrid u vođstvo.

Vodeći gol Real Madrida pogledajte OVDE!

U nastavku susreta viđeno je mnogo uzbuđenja i prilike na obe strane. Nakon samo četiri minuta igre u drugom poluvremenu Čengiz Under šutira sa 18 metara ali Kejlor Navas maestralnom intervencijom uspeva da sačuva mrežu.

Već u 58. minutu domaćin stiže do drugog pogotka. Luka Modrić je poslao loptu u prostor, a Geret Bejl je nakon punog trka levicom ispalio dijagonalu koja je završila u maloj mreži!

Pogodak Gereta Bejla pogledajte OVDE!

Pet minuta nakon drugog gola Real Madrida Aleksandar Kolarov testira refleks Kejlora Navasa. Za razliku od okršaja iz Samare koji je dobio Srbin, ovoga puta je Kostarikanac izašao kao pobednik.

Završnicu duela u Madridu obeležile su mnogobrojne akcije domaćeg tima i nekoliko sjajnih intervencija Robina Olsena koji je na kraju kapitulirao još jednom.

Nova "sedmica" Real Madrida postigla je jako lep gol i u nadoknadi vremena učinila trijumf domaćij još ubedljivijim.

Gol Marijana Dijaza pogledajte OVDE!

Na "Dosan Areni" u Plzenju večeras su snage odmerile ekipe koje su prošle zime eliminisale beogradske "večite" iz Evrope.

Viktorija Plzenj i moskovski CSKA remizirali su rezultatom 2:2 (2:0) u meču koji su mnogi označili kao direktan okršaj za treće mesto u Grupi G.

Vođstvo šampionu Češke doneo je Mihael Krmenčik golovima u 29. i 41. minutu, ali je CSKA u nastavku uspeo da stigne do boda potpuno zasluženo.

Fedor Čalov je smanjio na 2:1 na startu drugog dela, a duboko u nadoknadi Vlašić je sa "kreča" doneo bod "Armejcima".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ton4i
Thursday, 20.09.2018
23:22

CSKA je opet progurana..a pogotovo Porto,gde li su samo videli kontakt...
Sve cesce imam osecaj da se defanzivac mora smesta maknuti od ofanzivca kako ne bi doslo do penala,sve se radi kako bi doslo do pojave euforije,isuvise nepotrebnih promena,ipak je ovo muski sport,zar ne?

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 20.09.2018
08:16

Real odigrao fantasticno...igrali su lagano,stvorili ogroman broj prilika i mogli da postignu jos 2-3 gola...Cengiz jedini koji nesto valja u romi

avatar
Sava Kragulj
Wednesday, 19.09.2018
23:19

Real sjajno izgledao i bez Ronalda, tako su lagano igrali izgledalo je da mogu da dodju u gol sansu kad god pozele. Marianov LS debi i odmah lep gol. Mislio sam da je Real napravio gresku kad ga je prodao, ali iskupili su se kad su ga vratili, bice to dobar igrac.

avatar
Ermac
Thursday, 20.09.2018
00:31

Videli smo protiv Atletika

avatar
Rasel Krou
Thursday, 20.09.2018
20:49

Protiv Atletika je bila prva takmicarska utakmica pod novim trenerom i sa nedovoljno oporavljenim Modricem koji je 50% veznog reda.

avatar
Breaking Bad
Wednesday, 19.09.2018
23:07

Potpuno zaslužena pobjeda, dominacija od početka do kraja, svi su bili odlični. Šteta je što Asensio onu majstoriju nije krunisao golom, ali kakva golčina Marijana, nestvarno. Obećava ovakva igra, nadam se da će se ove igre prenijeti i u Primeru.

avatar
Los Vikingos
Wednesday, 19.09.2018
23:07

Rutinska pobeda, Roma je delovala uplaseno i totalno neorganizovano.
Real je promasio dosta sansi, ovo je moglo da bude mnogo ubedljivije ali sam zadovoljan igrom. Nadam se da trener i svi u klubu shvataju da je za Benzemu stvarno doslo vrijeme da bude na klupu. Marijano on fire !!!

avatar
Rasel Krou
Wednesday, 19.09.2018
23:07

Rutinski, elegantno, sampionski, dvije golcine i fenomenalna kontra, da je bilo 6:0 ne bi bilo nerealno, odavno sve tri linije tima, ukljucujuci i golmana, nisu ovako parfektno odigrale. Da nastavimo niz. Hala Madrid!!!

avatar
Wednesday, 19.09.2018
23:06

Real odlican, Asensio majstor steta sto nije dao onaj gol, Isco takodje. Diaz odusevio treba vise da igra umesto Benzeme koji nije nesto inspirisan,dosadno mi deluje.

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 19.09.2018
23:05

Bajern , Real , Barsa i Juve :) postaje vec dosadno ... al dzaba kad su sile

avatar
GoHard
Wednesday, 19.09.2018
23:38

Izostavivsi Atletiko a stavivsi Barsu koja u zadnje 3 godine meda ne moze je sramota.

avatar
GoHard
Thursday, 20.09.2018
21:01

Pa i ne dominiraju bas s pola gasa ove sezone, najcesci rezultat 2 1 uz tesku muku. A jos se ni sa boljom ekipom nisu sastali. A pricas o ligi sampiona a ne ligi, isti atletiko ima 50x vise uspeha i od Bajerna tako da.. :D

avatar
Guti
Thursday, 20.09.2018
17:49

Budi realan, kakav bre Atletiko pored ovakve Barse koja ako ima svoj dan je skoro pa nepobedljiva.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 20.09.2018
01:11

Jako simpatisem Atletiko al nisu ispred Barse , gledajuci i ligu u kojoj barsa dominira sa pola gasa , Real je tu zbog Evrope a Atletiko je peti tim posle ovih koji uvek i svakog koze dobiti al i kiksati takodje

avatar
RIP-chechk
Wednesday, 19.09.2018
23:03

Meni se cini da Real Madrid igra bolje bez Ronalda sada, nemaju pritisak, igraju rasterecenije, a i imaju kvalitet koji sada dolazi do izrazaja, igraju vise timski.

avatar
ratko
Thursday, 20.09.2018
00:40

Ajde ne lupaj videli smo protiv oba Atletika

avatar
Rasel Krou
Thursday, 20.09.2018
20:51

Jesmo pobjedjivali Bilbao na San Mamesu sa Ronaldom? Protiv Atletika je bila prva takmicarska tekma pod novim trenerom i bez Modrica koji je 50% veznog reda. P. S. I sa Ronaldom je znalo biti i 4:0 za ATM.

avatar
RIP-chechk
Thursday, 20.09.2018
19:55

Pa Atletiko bi dobio i sa Ronaldom u postavi, bolja su ekipa trenutno.

avatar
Südkurve München
Wednesday, 19.09.2018
22:58

Kada ce vise prestati povrede ?? Sances veceras odlican bio

avatar
Coole
Wednesday, 19.09.2018
22:58

Da nije olsena nocas izgubila bi roma 7-0 minimum. Real se izivljavao na njima, izlizani im ne nedostaje puno

avatar
GoHard
Wednesday, 19.09.2018
22:56

Nikad nisam gledao bolji Real. Mariano golcina, Asensio kao Zidan s onim ruletom steta zbog odbrane golmana. Ovo je bio najbolji Real u poslednjih 15 godina.

avatar
Ermac
Thursday, 20.09.2018
00:31

Hahaha najgori