Grupa G - Huntelar kaznio promašaje ''Plavaca'', Zahović spasao Maribor!

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.09.2014.
22:41
Izvor: Sportske.net

Kolo remija u Grupi G Lige šampiona. Čelsi bio bolji rival na Stamford Bridžu, ali je Šalke odneo bod. Isti epilog i u Mariboru, gde je Sporting bio na pragu pobede, ali je Luka Zahović doneo slavlje domaćima.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

ČELSI - ŠALKE 1-1

Tokom prvog poluvremena, ''Plavci'' su bili znatno konkretniji, ambiciozniji, imali stalnu inicijativu, što im se vrlo brzo i isplatilo.

Najava njihovog vođstva bila je prva ozbiljnija prilika, koju je Ramireš propustio u devetom minutu, kada je njegov udarac zaustavio golman Šalkea ralf Farman.

Ali, samo dva minuta kasnije, mreža gostiju se zatresla. Večeras odlični Azar je na levoj strani terena sjajno uposlio Fabregasa, koji je ušao u kazneni prostor i iskosa uputio snažan i precizan udarac - Farman je nemoćan, Čelsi vodi 1-0!

Nastavili su domaći sa napadima i posle vođstva, Azar je bio veoma zapažen i većina konkretnijih akcija ''Plavaca'' večeras je išla preko njega. U 16. minutu imao je odličnu priliku da se upiše u strelce posle sjajnog solo-prodora, ali je neko od odbrambenih igrača gostiju uspeo da zakači tu loptu i spreči je da završi u mreži.

Četiri minuta kasnije prva pretnja i pred golom Kurtoe, ali bez efekta. U prilici je bio Sidni Sam, ali Čelsi je i dalje imao potpunu kontrolu dešavanja na terenu.

A onda, u 38. minutu, Bane Ivanović je u svom stilu po desnoj strani napravio pometnju, onda uputio odličnu povratnu loptu za Fabregasa, koji sa petnaestak metara šutira preko gola. Bila je to sjajna prilika da se duplira prednost.

U samom finišu prvog poluvremena gosti umalo ovaj promašaj nisu kaznili preko Drakslera, ali on nije bio dovoljno precizan, pa su ''Plavci'' na poluvreme otišli sa minimalnom prednošću.

Britain Soccer Champions League

I početak drugog poluvremena pripao je Čelsiju, a prilike pred golom gostiju imali su Vilijan u 49. i Azar u 54. minutu.

Ipak, najbolju je propustio Didije Drogba u 60, kada je posle odličnog pasa sa sredine terena umakao svojim čuvarima, ali je iskosa sa desne strane šutirao zamalo pored desne stative.

I, kako to obično biva, vrlo brzo je usledila kazna za promašaje. Fabregas je u 62. minutu izgubio loptu na sredini terena, Draksler je krenuo ''kao brzi voz'' ka kaznenom prostoru domaćih, uposlio Huntelara na ivici šesnaesterca, a kapiten Šalkea preciznim udarcem u bliži ugao savladao Kurtou - 1:1!

Golove možete da pogledate OVDE.

Žoze Murinjo je posle ovoga reagovao uvođenjem Remija i Košte, do kraja smo gledali njihovu inicijativu i nove prilike, od kojih se istakla ona koju je u 84. minutu imao Azar, čiji je volej završio iznad prečke.

Do kraja nije bilo promene rezultata, a naši Bane Ivanović i Nemanja Matić su svih 90 minuta proveli na terenu, uz solidan utisak.


MARIBOR - SPORTING 1-1

U Mariboru velika borba i na kraju ipak radost za domaće navijače.

Dugo se čekalo na golove, iako su i jedni i drugi imali svoje šanse. Gostima su najviše pretili Ibraimi i Tavareš, dok je, kako se i očekivalo, u redovima Sportinga isticao Nani.

I upravo je Nani najavio trijumf svog tima, vodećim pogotkom posle solo prodora u 80. minutu, i sjajnog udarca sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa desne strane, ali je u poslednjim trenucima utakmice, u nadoknadi vremena Luka Zahovič pogodio za izjednačenje, za konačnih 1-1 i veliko slavlje navijača Maribora!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke