Grupa F - PSŽ može i bez Ibre, poraz Barse na Parku prinčeva!

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.09.2014.
22:39
Izvor: Sportske.net

Odličan meč na Parku prinčeva! PSŽ i bez Zlatana Ibrahimovića izrešetao mrežu Katalonaca i stigao do prvog trijumfa u Ligi šampiona ove sezone. Barsi za utehu - jubilarni, 500. gol u Ligi šampiona. Na Kipru, naš Milorad Mažić delio pravdu, na kraju...

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

PSŽ - Barselona 3-2

Od samog početka, duel Pari Sen Žermena i Barselone bio je vrlo zanimljiv i efikasan. Pariski ''Sveci'' su svoju prvu pravu priliku realizovali u 10. minutu, kada se, posle slobodnog udarca Lukasa sa leve strane, u kaznenom prostoru Barse najbolje snašao David Luiz, čiji udarac golman Ter Štegen nije mogao da zaustavi - 1:0.

Još se slavlje domaćih navijača na tribinama nije stišalo, a Barsa je uzvratila udarac. I to u svom stilu! Sjajna akcija gostiju, lopta je munjevito išla od jednog do drugog igrača gostiju na sredini terena, na kraju dupli pas Inijeste i Mesija, a najbolji fudbaler Barselone iskosa sa leve strane šalje loptu u mrežu - 1:1! Bio je to 500. go Barselone u Ligi šampiona, a Mesijev 68, čime se izjednačio sa Kristijanom Ronaldom.

Ni jedni ni drugi se nisu zadovoljavali ovim rezultatom, pa smo tako u 25. minutu videli odličnu priliku za Nejmara, ali Brazilac sa nekoliko metara od gola nije uspeo da pogodi mrežu i Kataloncima donese preokret.

Umesto toga - usledila je kazna na drugoj strani. Najpre greška gostiju na srtedini terena, posle koje je usledila kontra Parižana i korner za PSŽ. Izveo ga je Tijago Mota, gađao drugu stativu, gde je na pravom mestu bio Verati i ''Sveci'' ponovo vode'' - 2:1!

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a kako je počelo prvo, tako je bilo i na startu drugog poluvremena.

Samo devet minuta u nastavku meča bilo je dovoljno domaćima da i treći put zatresu mrežu Ter Štegena! Akcija je u tom, 54. minutu išla po desnoj strani, van der Vil je odlično centrirao za Matuidija, koji je umakao pažnji odbrane gostiju i rezultat je 3-1 za šampiona Francuske!

Ali, kao što je Leo Mesi u prvom poluvremenu vrlo brzo uzvratio domaćima, to je ovog puta učinio Nejmar, koji je uspeo da realizuje upotrebljiv centaršut danija Alveša i ponovo vrati nadu gostima da mogu da izbegnu poraz u ovom meču.

Ali, iako je do kraja ostalo više od pola sata, Mesi i drugovi nisu uspeli da stignu bar do izjednačenja. Ostalo je 3-2 za ''Svece''.

Golove sa ''Parka prinčeva'' možete da pogledate OVDE.

APOEL - Ajaks 1-1

Na Kipru smo videli duel autsajdera u ovoj grupi, iako je Ajaks na startu uspeo da osvoji bod protiv favorizovanog Pari Sen Žermena.

Našu pažnju je privukla i činjenica da je pravdu delio Milorad Mažić, najbolji srpski arbitar, ali će se o njegovom suđenju, izgleda, tek polemisati.

Posle prvih dvadesetak minuta bez većih uzbuđenja, usledila je inicijatziva Ajaksa koja je u 28. minutu rezultirala i vodećim golom.

Akcija Holanđana tekla je kroz sredinu, udarac Lasea enea najpre je odbranio golman Pardo, ali je na odbijenu lopgtu natrčao Lukas Anderson i Ajaks je poveo sa 1-0.

Samo tri minuta je potrajalo vođstvo gostiju, pošto je Milorad Mažić tokom akcije domaćih u kaznenom prostoru Ajaksa procenio da je Van Rijn igrao rukom i dosudio jedanaesterac za APOEL.

Gosti su protestovali kod našeg arbitra, a siguran sa bele tačke bio je Manduka za izjednačenje na 1-1.

Tabela: PSŽ 4, Barselona 3, Ajaks 2, APOEL 1.








Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke