Grupa A - Novi poraz Holandije, i Turci u ogromnim problemima!

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 13.10.2014.
22:40
Izvor: Sportske.net

Holandija je doživela i drugi poraz, ovoga puta na gostovanju Islandu, rezultatom 2:0. Turska nije uspela da sačuva prednost protiv Letonije i meč je završen rezultatom 1:1. Nešto ranije, Česi su u Kazakhstanu slavili sa 2:4.

Beta/AP Photo/Peter Dejong
Beta/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

Već u 10. minutu Island je poveo sa 1:0 sa penala. Zaista nesmotren i potpuno bespotreban start Van Der Vila nad Bjarnasonom sudija je bez oklevanja sankcionisao.

Sigurdson je bio siguran, iako je Silesen pročitao stranu, nije bio ni blizu da odbrani udarac, tako da se njegova očajna serija kada brani penale nastavlja. Podsećamo, Silesen još uvek u seniorskoj karijeri nije odbranio penal u regularnom toku meča!

U 29. minutu Holandija je imala šansu preko Robena. Fudbaler Bajerna je bio potpuno zaboravljen, i Blind ga je našao sjajnim centaršutem. Ipak, kao što je poznato, Roben baš i nije sjajan kada treba šutnuti glavom, pa je lopta završila pored stative.

Island se nije potpuno povukao, koristili su svaku šansu da napadnu, a pogotovo je neverovatno sa koliko je snage igrao Bjarnason, koji je učestvovao u gotovo svakom napadu Islanda po levom boku, i istovremeno stizao da "uštopuje" Robena!

U 42. minutu Island je poveo sa 2:0, ponovo je strelac bio Sigurdson, posle kornera i loše intervencije odbrane Holandije.

U drugom poluvremenu gledali smo potpunu nemoć Holandije da uradi nešto. Favorit na ovom meču je delovao veoma loše, bezidejno, izuzev par centaršuteva i kornera zaista nije uspeo da "uposli" golmana Islanda.

Island je čekao priliku za kontru, jedan opasan šut Sigurdsona je srećom po Holandiju išao pravo u Silesena, a u ostalim pokušajima domaći uglavnom nisu uspevali da upute dobar završni pas, pa je meč završen rezultatom 2:0.

Holanđani sada zaostaju 6 poena za Česima i Islanđanima i verovatno će im biti potrebne sve pobede do kraja kako bi izbegli baraž.

Turcima takođe ne cvetaju ruže u ovoj grupi, imajući u vidu kako igraju Česi i Islanđani, oni su se možda već sad oprostili od Evropskog prvenstva, pošto imaju samo bod iz tri meča.

Turci su protiv Letonije poveli sjajnim golom Kisa sa preko 30 metara, ali je iz penala koji je skrivio Tofan Sabala izjednačio na 1:1. Turci su bili bolji, pred kraj meča je Turan imao fantastičnu priliku, ali nije uspeo da postigne gol.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke