Grujić otkrio planove za budućnost - Liverpul ili Herta?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 27.03.2019.
15:40
Izvor: Sportske.net

Bilo je reči o planovima vezanim za klupsku karijeru, ali i o onim koji se tiču reprezentacije Srbije.

Epa/Felipe Trueba
Epa/Felipe Trueba

Povezane vesti

Sjajne partije koje je Marko Grujić prikazivao u dresu Herte od početka ove sezone dovele su do toga da vezista Liverpula izraste u važnu kariku bundesligaša iz nemačke prestonice.

Ugledni "Bild" je u uvodu intervjua sa Markom Grujićem konstatovao da se radi o "srcu Hertinog veznog reda" i naveo da ga trener Pal Dardai smatra najboljim veznim igračem Herte u poslednjih dvadeset godina.

Problem sa kojim se Herta susreće u završnici sezone jeste činjenica da pozajmica Marka Grujića ističe na leto, a u ugovoru sa Liverpulom nema otkupne klauzule. Otuda i pitanje da li će predstojećih osam mečeva u Bundesligi biti poslednji za Marka Grujića u dresu Herte.

"Nadam se da neće! Osećam se jako lepo u Berlinu. Herta mi je dala šansu da igram u Bundesligi. Još uvek sam mlad i vreme provedeno ovde, izuzev onog kada sam bio povređen, predstavljalo je sjajnu priliku da dokažem svoje kvalitete. Ipak, nisam ja taj koji odlučuje. Da mogu da biram, ostao bih u Herti još godinu dana, možda i dve kako bih izgradio ime i unapredio svoje fudbalske kvalitete. To je moguće samo ako redovno igrate", rekao je Grujić.

Na konstataciju da su interesovanje pokazali Lacio i Galatasaraj Marko Grujić odmahuje rukom.

"Herta je moj favorit. Voleo bih da ostanem ovde duže. Ukoliko Liverpul želi i odluči da me proda, bilo bi sjajno ukoliko bi Herta poslala ponudu", konstatuje Grujić.

Bivši vezista Crvene zvezde upisao je 16 prvenstvenih nastupa ove sezone i postigao tri gola uprkos mnogobrojnim problemima sa povredama. Dobrim igrama Grujić je podigao sebi cenu sa pet na osamnaest miliona evra. Barem tako kažu specijalizovani sajtovi.

"Osamnaest miliona je mnogo bolje od pet (smeh). To goori da ste unapredili svoje sposobnosti za kratko vreme. Više od svega poraslo je moje samopouzdanje zbog iskustva stečenog kroz utakmice. Moja defanzivna igra je takođe unapređena, takođe zbog toga što redovno igram", rekao je Grujić.

Zanimljivo je da Grujić ne žali što ove sezone nije deo Liverpula iako se "Crveni" bore za titulu u Premijer ligi. Marko rezonuje da je za njega najbolje da redovno igra.

Kada govori o kratkoročnim ciljevima oni su vezani isključivo za Hertu, ali i za reprezentaciju Srbije u koju ga Mladen Krstajić nije zvao pred duele sa Nemačkom i Portugalom.

"Moji kratkoročni planovi vezani su za predstojeće utakmice sa Hertom i povratak u 'A' selekciju reprezentacije Srbije. Na duže staze sanjam finale Lige šampiona i titulu svetskog prvaka, iako će to biti jako teško", ističe Grujić.

Srpski fudbaler rekao je još da sa Jirgenom Klopom nije razgovara od decembra prošle godine ali da je tada dobio pohvale za igre u Herti i podršku da sa njima nastavi do kraja sezne.

Grujić je novinarima "Bilda" objasnio kako je nastala anegdota o "skrivanju pasoša". Otac Goran je smatrao da je prerano da Marko ode iz Zvezde u Liverpul, ali je na kraju prihvatio odluku svog sina.

"Klubu je bio potreban novac jer, između ostalog, nije bilo para za plate igrača. Svakodnevno sam razgovarao sa saigračima i čelnicima Crvene zvezde i svi su govorili da odem u Liverpul jer će to biti dobro za svakoga. Otac je smatrao da nije pametno otići u Englesku posle 20 utakmica u srpskom prvenstvu ali sam na kraju ipak potpisao i doneo Zvezdi zaradu od sedam miliona evra", podsetio je Grujić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anonymous Official
Wednesday, 27.03.2019
18:10

Najbolje bi mu bilo da ostane jer ako se vrati u Liverpool samo ce grijat klupu a to mu ne treba.