Grujić naneo drugi vezani poraz "balkanskom" Ajntrahtu!

Autor: Nikola Miloradović
subota 08.12.2018.
20:25
Izvor: Sportske.net

U okviru 14. kola nemačke Bundeslige, ekipa iz Frankfurta je gostovala u Berlinu.

EPA-EFE/HAYOUNG JEON
EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Povezane vesti

Herta je na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu dočekala Ajntraht iz Frankfurta, a domaćin je slavio sa minimalnih 1:0 (1:0) zahvaljujući srpskom vezisti Marku Grujiću.

U 11. minutu velika šansa za goste iz Frankfurta, Aler je tukao iz neposredne blizine, ali je Jarštajn maestralno intervenisao i poslao loptu u korner.

U 26. minutu, na drugoj strani preti Marko Grujić, odlično je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Kevin Trap krajnjim naporom uspeo da odbrani njegov pokušaj, ostalo je 0:0.

A onda, 40. minut, Platenhardt je izveo korner, Grujić je odlično skočio i glavom matirao golmana Frankfurta za 1:0. Bio je to prvi Grujićev gol u dresu Herte, od kako je letos stigao na pozajmicu iz Liverpula.

Marko Grujic Lazaro Herta

Do kraja prvog dela igre nije bilo ozbiljnijih prilika, da bi nakon samo pet minuta igre u nastavku Herta postigla i drugi pogodak na utakmici, ali je gol Selkea poništen zbog ofsajd pozicije.

Samo šest minuta kasnije, fantastični Luka Jović izbija sam pred golmana domaće ekipe, ali večeras maestralni Rune Jarštajn uspeva nekako da odbrani njegov udarac u situaciji jedan na jedan, te je Herta zadržala minimalnu prednost.

Herta se dobro branila u nastavku, videli smo i jednu sumnjivu situaciju u finišu, kada je nakon duela sa Grujićem, srpski napadač Luka Jović pao u kaznenom prostoru domaćina, ali se glavni arbitar Šlager nije oglasio.

Nije bilo promene rezultat do kraja, Herta je nanela drugi vezani poraz ekipi Frankfurta.

Sada su se ove dve ekipe izjednačile na tabeli, Frankfurt je ostao na petom mestu sa 23 boda, dok je sa istim bodovnim saldom, ali zbog znatno slabije gol razlike Herta odmah ispod njih.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke