Grizman optimista, tradicija kaže drugačije

Autor: Beta Beta
četvrtak 13.08.2020.
21:00
Izvor: Beta

Dva bivša šampiona Evrope, Barselona i Bajern iz Minhena, sastaće se u petak u četvrtfinalu fudbalske Lige šampiona i boriće se kako bi prekinuli post u Evropi.

EPA-EFE/DOMENECH CASTELLO
EPA-EFE/DOMENECH CASTELLO

Povezane vesti

Barselona i Bajern su petostruki prvaci Evrope, oba kluba su po rekordni 18. put u četvtfinalu, ali nijedan od njih nije skoro podigao trofej. Španski tim je poslednji trofej osvojio 2015. godine, a Bajern 2013.

"Na tri utakmice smo od osvajanja Lige šampiona. Neće biti lako, ali imamo ono što je potrebno za uspeh. Znamo da smo blizu. Moramo da se potrudimo da u potpunosti fokusiramo na sutrašnji meč", rekao je napadač Barselone Antoan Grizman.

Bajern i Barselona su jedini klubovi medu najboljih osam koji su osvajali Ligu šampiona. Još je jedino Atletiko Madrid stigao do finala.

Ovo će biti prvi duel dva tima u Ligi šampiona od 2015. godine kada je Barselona eliminisala Bajern u polufinalu. Oni su se, takođe, sreli u polufinalu kada je Bajern poslednji put podigao trofej 2013. godine. Nemački tim je tada slavio ukupnim rezultatom 7:0.

Nijedan tim nema više pobeda nad Barselonom od Bajerna u Ligi šampiona, pet u osam mečeva. Nemački tim je u nizu od osam pobeda u ovosezonskom evropskom takmičenju.

"Tačno je da je Bajern igrao dobro i da je pun samopouzdanja. Oni imaju dobar tim, ali mi ćemo se fokusirati na našu ekupu i pokušaćemo da im otežamo posao", rekao je Grizman.

Utakmica Barselona - Bajern Minhen igra se sutra od 21.00.

Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Thursday, 13.08.2020
22:06

Jako, jako blizu... na samo 3 utakmice od osvajanja LŠ. Da se to rutinski izbace Bayern i City, a posle je finale laganica. RB Leipzig je još bliži, na samo dve i po utakmice od osvajanja LŠ.