Grci tvrde - Prijović ušao u PAOK-ovu knjigu besmrtnih!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 22.10.2018.
14:08
Izvor: Sportske.net

Možda bi i selektor "Orlova" trebalo da baci pogled na ono što danas pišu grčki mediji a tiče se Aleksandra Prijovića.

Epa/Georgios Kefalas
Epa/Georgios Kefalas

Povezane vesti

Mnogo je srpskih fudbalera u prošlosti nastupalo za grčke klubove. Mnogi od njih pravili su sjajan posao u zemlji koju doživljavamo bratskom, ali je malo onih koji su uspeli da stignu do statusa legende kluba čije su boje branili.

Kada Aleksandar Prijović jednog dana bude napuštao PAOK, o njemu će se definitivno govoriti kao jednom od najboljih koje je klub iz Soluna ikada imao.

Da je tako potvrđuju i natpisi u grčkim štampanim i elektronskim medijima koji su osvanuli dan nakon solunskog "večitog" derbija između Arisa i PAOK-a.

Kada sa dva postignuta gola rešite pitanje pobednika u nekom od grčkih derbija, a solunski se smatra jednim od dva najvatrenija, onda nema dileme oko toga da ste navijače kupili za sva vremena i svoje ime upisali u knjigu besmrtnih.

PAOK je na prvenstvenu pobedu na stadionu "Kleantis Vikelidis" čekao trinaest i po godina, a Aleksandar Prijović je svojim golovima podario crno-belima radost na koju su (pre)dugo čekali.

Grčka "Gazeta" piše o tome kako je Aleksandar Prijović upisao svoje ime među velikane PAOK-ove istorije i to potkrepljuje tvrdnjom da je samo još petorici igrača u prošlosti pošlo za rukom da daju dva gola na gostovanju Arisu.

Srpski reprezentativac stao je uz rame Janisu Jakumisu, Dimitrisu Paridisu, Georgu Tursunidisu, Slađanu Spasiću i Marćinu Mičelu.

Aleksandar Prijovic
Foto: Epa/Tatyana Zenkovich

Tu nije kraj! Aris je bio 24. žrtva Aleksandra Prijovića u crno-belom dresu! Devetnaest klubova iz Grčke i pet iz Evrope osetili su na svojoj koži ubojitost Aleksandra Prijovića.

Srpski internacionalac stigao je sinoć do brojke od 47 golova na 74 takmičarske utakmice u dresu PAOK-a, a to je prosek od 0.63 gola po meču!

PAOK je trenutno na vrhu tabele u grčkom šampionatu i nanizao je sedam uzastopnih pobeda, dvanaest ako se računaju i one sa kraja prethodne sezone.

Ogromne zasluge za sjajne rezultate koje crno-beli iz Soluna beleže u prethodne dve sezone nosi Aleksandar Prijović, a nadamo se da će posle svega rečenog i napisanog i selektor reprezentacije Srbije uvideti u kakvoj se formi nalazi "Prijogol".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Monday, 22.10.2018
14:30

Da za neke slabije selekcije ovaj momak moze komotno da rasturi, on i Jovic bi bili ozbiljna alternativa Mitru