''Građani'' bez milosti, Šalke PONIŽEN na ''Etihadu''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.03.2019.
22:47
Izvor: Sportske.net

Mančester siti demonstrirao silu protiv nemačkog bundesligaša i veoma lako se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona.

EPA-EFE/NIGEL RODDIS
EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Posle 3:2 u Gelzenkirhenu, ekipa Mančester sitija večeras je upisala još jednu pobedu protiv nemačkog Šalkea, i to veoma ubedljivu, rezultatom 7:0, za spektakularan plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Od samog početka su domaći dominirali na terenu, a jednu od prvih velikih prilika imao je Aguero, koji je u 14. minutu pogodio stativu.

Nekih pola sata su gosti odolevali, a onda je počeo njihov košmar.

Igrao se 33. minut, Bruma je oborio Bernarda Silvu, posle asistencije Gundogana, epilog svega je žuti karton za Brumu i jedanaesterac za domaće, ali posle konsultacije sa VAR sobom.

Najstrožu kaznu izveo je Serhio Aguero - ''Panenkom'' je savladao Ralfa Fermana - 1:0 za ''Građane''.

Dva minuta kasnije, Aguero se našao u još jednoj šansi koju nije iskoristio, a to je samo  bio uvod u ono što se dogodilo u 38. minutu, kada je Sterling probio po desnoj strani, sve to je odlično ispratio Aguero, koji sa oko četiri metra šalje loptu u bliži ugao, kroz noge golmana gostiju - 2:0.

Opet je konsultovana VAR soba, jer je bilo neizvesno da li je Sterling bio u ofsajdu pre nego što je krenuo u pomenuti prodor. Pauza je potrajala oko dva minuta, da bi na kraju potvrđen još jedan Aguerov gol - 2:0.

Ni to nije bilo sve u prvom poluvremenu, već u 42. minutu gosti su još jednom morali da vade loptu iz mreže. Sada je Sane umakao svojim čuvarima po levoj strani, izbio oči u oči sa golmanom Fermanom i rutinski ga savladao - 3:0.

Moglo je da bude i ubedljivije, u poslednjim trenucima prvog poluvremena, Sterling je imao odličnu priliku, ali je šutirao pravo u Fermana.

Slična slika i u nastavku meča, Mančester siti i dalje stvara šanse, a Saneu je u 53. minutu poništen gol zbog ofsajda.

Ali, samo tri minuta kasnije, domaći su poveli sa 4:0. Sane je sa leve strane pronašao usamljenog Sterlinga na suprotnoj strani kaznenog prostora gostiju, a ovaj bez problema završava akciju. Opet nije moglo bez pomoći VAR-a, ali je utvrđeno da Sterling nije bio u ofsajdu.

Zatišje kada su golovi u pitanju potrajalo je do 71. minuta, a onda opet Sane u ulozi asistenta, dok se za egzekuciju se pobrinuo Bernardeo Silva - 5:0!

Gosti su jedva čekali kraj ovog meča, ali vreme je za njih suviše sporo prolazilo, pa su domaći u 77. minutu stigli i do šestog gola. Opet maestralni Sane u glavnoj ulozi, sada je ''spojio'' sa golom talentovanog rezervistu Fodena, koji izbija ispred Fermana, obilazi ga i pogađa za 6:0!

Dva minuta kasnije, Foden je mogao i do još jednog gola, odlično je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Ferman ovoga puta uspeo da sačuva mrežu.


Mančester siti: Ederson - Voker, Danilo, Laport (Delf od 72.), Zinčenko - Bernardo Silva, Gundogan, David Silva (Foden od 64.) - Sterling, Aguero (Garbijel Žezus od 64.), Sane.

Šalke: Ferman - Bruma, Stambuli, Sane, Ošipka - Serdar - MekKeni (Mendil od 74.), Konopljanka, Bentaleb, Burgštaler (Tešer od 79.) - Embolo (Skribski od 69.)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Wednesday, 13.03.2019
08:38

Ne bih da umanjim pobedu al Salke je ocajan generalno ove sezone. Ipak, 7:0 protiv bilo koga u Ligi Sampiona je zaista neverovatno. Mislim da je red za prvo finale za City.

avatar
neme
Wednesday, 13.03.2019
01:06

Bundesliga krs liga to ponavljam ovo je tim ko Zvezda bolje placen i usminkan.Ne daju pare skrtice i treba da budu ugazeni.Navikli dovesti igraca za 5milki pa prodati za 28 sva sreca to vise ne postoji.Zato sad tamo igraju Sirijci Albanci Hrvati Srbi Tunizani zato sto su jeftini.Bayern drzava u drzavi Dortmund zanimljiv ostali kanal.

avatar
Delgado
Wednesday, 13.03.2019
02:23

Totalno si upravu pa francuska liga je jača od bundeslige

avatar
neme
Wednesday, 13.03.2019
21:18

Ma nisu za dz prvaci sveta vidis kad gledas kupove pa igra Burz protiv Lila to se zakuva vidi se ideja znaju nesto ovi Augsburg Wolfsburg stutgart Majnc tu platu i uslove daj Cuki Radnickom to bi bili egal timovi

avatar
scofield
Wednesday, 13.03.2019
16:05
avatar
Rosso 21
Wednesday, 13.03.2019
00:35

Dajte Juve da se igramo :D

avatar
Milos Kosta Kostic
Wednesday, 13.03.2019
09:35

Ajde i to da vidimo

avatar
Rosso 21
Wednesday, 13.03.2019
15:03
avatar
Ceks_FC_Chelsea
Wednesday, 13.03.2019
10:14

da da da se igrate i onda dodje neki spanski tim i oduva vas , spusti se na zemlju to je bio samo schalke

avatar
stfmcfc
Tuesday, 12.03.2019
23:50