Grad Mančester obojen u crveno!

Autor: Boban Filipović
nedelja 12.04.2015.
18:55
Izvor: Sportske.net

Sjajan gradski derbi na 'Old Trafordu', viđeno je čak šest golova, dva više postigli su 'Đavoli' i upisali šestu vezanu prvenstvenu pobedu koja ih je učvrstila na terćoj poziciji na tabeli PL.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Početak derbija kao iz snova za 'Građane', od starta su pritisli rivala, gol je od starta visio u vazduhu, De Hea je maestralno sinuo zicer Agueru u petom minutu meča, ali tri minuta kasnije spasa nijebilo.

David Silva je sa levog krila sjajno zavrsnuo u sredinu, Kun Aguero je sam k'o duh - 0:1.

Bio je to peti gol omalenog arnegninskog napadača na poslednje četiri utakmice protiv Mančester Juanjteda i 99. u dresu Sitija u svim takmičenjima u karijeri.

Međutim, 'Đavoli' su živnuli nakon primljenog gola, a odgovor je usledio ekspresno.

Ešli Jang je bio snalažljiv pred golom Džoa Harta, iz 'drugog pokušaja' pronašao put do mreže i doneo poravnanje. Igrao se 14. minut meča.

Sledi period bez većih uzbuđenja, napadi gradskih rivala su se smenjivali, a do nove promene rezultata došlo je u 27. minutu utakmice.

Maruan Felaini je režirao preokret pošto je bio najviši u skoku u portivničkom šesnaestercu nakon centaršuta s leve strane, sporna situacija, vezista 'Đavola' je možda bio u malom ofsajdu.

U finišu prvog dela igre još dve situacije vredne pomena: Antonio Valensija je sjajno zasustavio Aguera koji se stuštio ka golu De Hee, a potom je Vensan Kompani 'na iskustvo' prošao samo sa žutim kartonom zbog grubog starta.

Manuel Pelegrini nije želeo da rizikuje u nastavku, izveo je kapitena svog tima na poluvremenu u strahu da ne bude isklučen, ali ta izmena samo je unela još veću pometnju u odbrani gostujuće ekipe.

Junajted je bolji tim na startu drugog poluvremena, propustili su veliku priliku nakon karambola posle Runijevog slobodnjaka, nedugo potom je Ešli Jang traljavo zahvatio loptu glavom iz izgledne pozicije, šampion je u nokdaunu.

'Đavoli' postižu treći gol u 67. minutu igre, strelac je bio Huan Mata posle odlične asistencije Vejna Runija, pre toga je Felaini ukrao loptu rivalu u opasnoj zoni. Ipak, mora se istaći da ovaj gol ide na dušu sudijama, španski vezista je bio u čistom ofsajdu.

Branilac titule prvak Engleske je nokautiran 15 minuta pre kraja, centaršut Janga iz slodobnig udarca, odbrana Sitija je zaspala, a Kris Smoling sproveo loptu u mrežu - 4:1.

Do kraja utakmice Mančester Siti uspeva da ublaži poraz svog tima, Kun Aguero je postigao drugi gol na meču, jublilarni 100. u dresu 'Građana' za konačnih 4:2.

Golove sa 'Teatra snova' pogeldajte OVDE.

Bila je ovo šesta uzastopna pobeda u Premijer ligi za ekipu Luja Van Gala koja se učvrtila na trećem mestu na tabeli, prednost u odnosu na gradskog rivala je povećana na četiri boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke