Gotovo! Milan "bukirao" trenera, u slučaju da Inter ne popusti!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 08.10.2019.
09:07
Izvor: Sportske.net

Danas odluka, Đampaolo praktično smenjen, samo dve opcije na stolu...

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNIN
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNIN

Povezane vesti

U Milanu su tokom popodneva i noći završavali posao oko novog trenera.

Naime, izvesno je da će Đampaolo biti smenjen, Maldini i Boban pregovaraju, već su "bukirali" Stefana Piolija. Iskusni stručnjak koji je radio u Laciju, Interu i Fiorentini će postati trener "Rosonera", ako se Spaleti ne predomisli, to jest nađe izlaz iz situacije sa Interom.

Danas Spaleti mora da odgovori, ali on ne želi da se odrekne 10 miliona neto koje mu duguje Inter. Traži deo tog novca kako bi raskinuo ugovor i otišao u Milan, ali "crno-plavi" nude mnogo manje kao "otpremninu", tri mesečne plate, pored tri koje je već primio. Milan će čekati još danas, ako Spaleti ne raskrsti sa gradskim rivalom, Pioli će biti novi trener.

Tandem legendi, Boban-Maldini želi italijanskog trenera na klupi, zato je otpao Rudi Garsija, zato nisu podržali Gazidisa koji je pokušavao da uvede u igru Marselinja, bivšeg trenera Viljareala i Valensije.

U svakom slučaju, odluka bi mogla da bude doneta tokom popodneva, za Piolija je ovo šansa karijere, u Laciju je potrajao skoro dve godine, do poraza u gradskom derbiju, u Inter je stigao u novembru 2016. smenjen je u maju, dobio je prvih 12 od 16 mečeva, ali kasnije je ekipa pala u formi. U Fiorentini je otišao posle devet meseci, kada je video da klub nema nameru da ulaže veći novac.

Inače, Pioli je kao igrač nastupao i za Juve, osvojio je i titulu 1986. Najveći deo karijere je ipak proveo u Fiorentini...

Recimo i to da Pioli ima ponude i oba kluba iz Đenove, primamljivija je Sampova, gde je Di Frančesko već otišao, ali je zatražio rok od jedan dan za odgovor, kako bi video šta će se desiti u Milanu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke