Goru La Ligu nismo gledali od 2006/07, a znate koliko je tada šampion bio očajan?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 08.03.2020.
23:53
Izvor: Sportske.net

Jedno je sigurno - šampion Španije će ove sezone biti manje lošiji tim, a nećemo ga dobiti pre poslednjeg kola!

Foto: EPA/JUAN CARLOS HIDALGO
Foto: EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Povezane vesti

Svedoci smo jedne od najluđih i ujedno najlošijih sezona u La Ligi, pošto je večerašnja smena na vrhu tabele čak 11. od početka!

Real Madrid je izgubio od Betisa rezultatom 2:1 i tako ponovo prepustio prvo mesto Barseloni, koja je u subotu uz dosta sreće pobedila Real Sosijedad (1:0).

Ovako nešto poslednji put smo gledali u sezoni 2006/07, kada je Barselona u pretposlednjem kolu remizirala sa VALVERDEOVIM Espanjolom u pretposlednjem kolu (2:2) i tako Realu prepustila vrh tabele meč pre kraja La Lige!

Real je u poslednjem kolu pobedio Majorku sa dva gola Hose Antonija Rejesa i sačuvao prednost ispred Barse zahvaljujući boljem međusobnom duelu, te osvojio titulu sa Fabijom Kapelom na klupi! Tada je šampion osvojio i ubedljivo najmanji broj bodova u novijoj istoriji - 76, a verovali ili ne, Real je postao prvak iako je zabeležio čak osam poraza!

Barselona sada ima 58 bodova, Real Madrid 56, a do kraja je ostalo još 11 utakmica što je i više nego dovoljno da vidimo još koju promenu na vrhu.

Nakon ovog kola, i do reprezentativne pauze, Real Madrid ima dve "laganije" utakmice pošto će biti domaćin i Eibaru i Valensiji, dok Barselona ide na Majorku i čeka Leganes. Nakon toga, do kraja, Barsa i Real će se poklopiti, te će u istim kolima igrati kod kuće i na strani i tako do samog kraja.

Možemo slobodno da kažemo da bi 30. kolo moglo da bude presudno, ili jedno od bitnijih, jer Real tada ide Real Sosijedadu, a Barselona gostuje Sevilji i to su verovatno najteža gostovanja za oba tima na papiru.

Real je svoje derbije odigrao, dok Barselona mora da ugosti Atletiko Madrid. Madriđani imaju i gostovanje u Bilbau, a Barsa uvek neugodnom Viljarealu, tako da je ovde daleko od gotovog. Naročito kada vidimo kako igraju dva najveća španska kluba.

baner

Zaključak je - titulu će osvojiti manje loš tim i onaj koji će se podići u finišu sezone, a pogledajte kakav raspored do kraja čeka i jedne i druge.

Raspored:

28. kolo:
Real Madrid - Eibar, Majorka - Barselona

29. kolo:
Real Madrid - Valensija, Barselona - Leganes

30. kolo:
Real Sosijedad - Real Madrid, Sevilja - Barselona

31. kolo:
Real Madrid - Majorka, Barselona - Atletik Bilbao

32. kolo:
Espanjol - Real Madrid, Selta - Barselona

33. kolo:
Real Madrid - Hetafe, Barselona - Atletiko Madrid

34. kolo:
Atletik Bilbao - Real Madrid, Viljareal - Barselona

35. kolo:
Real Madrid - Alaves, Barselona - Espanjol

36. kolo:
Granada - Real Madrid, Valjadolid - Barselona

37. kolo:
Real Madrid - Viljareal, Barselona - Osasuna

38. kolo:
Leganes - Real Madrid, Alaves - Barselona


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Le Tissier
Monday, 09.03.2020
11:01

Ne znam, meni je zanimljivo ovo smenjivanje. Sa druge strane opet imaju 10 bodova vise od treceg, tako da nisu bas toliko losi...

avatar
Goran Stanojkov
Monday, 09.03.2020
07:59

Madridske k... iz katalonije Espanjol da izadnu iz lige

avatar
P. S.
Monday, 09.03.2020
01:49

Složiću se sa napomenom da od tada nijedan od dva vodeća kluba nije bio ovoliko loš, a kamoli obadva. Pa ipak ima nekih razlika zbog kojih bih prednost dao Realu, nezavisno od rasporeda.

Real je večeras mogao da doživi i katastrofu jer su bili znatno lošiji od Betisa, ali ne manje lošeg Betisa već odličnog Betisa. Sa druge strane nijedan od 5 poraza, uključujući i poslednji protiv Reala, Barsa nije doživela protiv kluba koji je igrao odlično, već manje loše od njih.

U lošoj igri Reala su jasno vidljive i velike oscilacije: od očajne, preko loše pa sve do na momente i dobre igre, naročito kada jure rezultat gde ne mogu da kažem da ne postoji volja i želja da se utakmica preokrene. A sve dok postoje volja i želja postoji i mogućnost za preokret. Sa druge strane loša igra Barse je potpuno ravna crta, kako u pristupu tako i u zalaganju. Kada gube ja tu ne vidim baš nikakvu volju niti želju da se bilo šta promeni i da se pokuša preokret. Skoro sam siguran da Barsa do kraja sezone neće odustati od takvog načina igre bez obzira šta se dešavalo na terenu, kakav je rezultat i koji su na tabeli.

Ko god od Barsinih protivnika do kraja sezone pruži lošiju partiju od ove standardne Barsine izgubiće utakmicu, a ko pruži bolju pobediće. I tako dolazimo do 2 užasne stvari koje su obeležile ovu sezonu Barse, bez obzira kako se ona završi:
1. Barsa se suštinski ništa ne pita, oni igraju tako kako igraju, a za rezultat se pitaju Barsini protivnici,
2. što je još gore sve ovo ih ni najmanje ne zanima (ili se bar tako ponašaju), oni igraju kako igraju i gde je to dovoljno za pobedu - dovoljno je, gde nije - nije i ne zanima ih, oni su svoje odradili. Ne sećam se kada su poslednji put izveli aut na brzinu, a kamoli ubrzali igru.

avatar
Mirjevac
Monday, 09.03.2020
01:09

Ova je edna od naj boljih i naj interesantnijih La Lige, neznase ko ce da bude prvi a to je interesantno, a ne ko u Engleskoj skoro u pola sezone se zna ko ce da osvoji ligu a to je uzas i nije ni interesantno! Zato ovo u La Ligi je odlicno!

avatar
BayernMunchen
Monday, 09.03.2020
14:13

Da je interesantno ko ce biti prvi bas toliko i nije ali eto nekome sada i jeste, Trenutno daj Barselonu ili Real Madrid kojem god timu iz Bundesligi ili Premier Lige koji je bar u top 10 imaju da ih pobede sa bar 3 komada razlike

avatar
Mirjevac
Tuesday, 10.03.2020
19:15

Spanski klubovi su cesto cukali nemce, tako da to nije bilo mnogo davno, Barca je cukala B. Dortmund, Real jje cukao Bajerna! Treci, cetvrti i peti na listi La Lige ce da cuka Bajerna i sve ostale nemacke klubove, a prvi i drugi na listi La Lige d i ne pricamo! Secvilja, Valensija, Atletiko, R Socijedad, je sad jak, oni mogu skoro svaki nemacku klub da pobede, Barca i real jos lakse! Sto se tice koce da bude prvi je bas interesantno, posto je mala razlika izmedju prvog i drugog sa liste! U nemackoj je isto takoo Bajern je sa pet boda sad prvi, ali tu su jako blizu B. Dortmund i Lajpcig i tu je interesantno! B. Dortmund ne ganja prvo mesto, ona ganja pare, kupuje igrace za malo novca i preprodaje ih za velike novce, njih zovu milionerima, zato sto ih samo pare interesuju a ne prvo mesto, zato je Bajern cesto prvi u ligi!