Gomora! U Napoliju tuku igrače...

Autor: Boris Jovanović
nedelja 18.11.2018.
11:15
Izvor: Sportske.net

Ono što se desilo Holanđaninu nikoga ne čudi, stvari jednostavno tako funkcionišu...

EPA/CIRO FUSCO
EPA/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Priča možda deluje čudno, ali nema razloga za nevericu, okruženje Napulja i sve što se dešavalo igračima su deo atmosfere koja se prenosi i na sam klub.

Džonatan De Guzman koji sada igra za Ajntraht sa našima Jovićem, Kostićem i Gaćinovićem je bio igrač Napolija od 2014. godine.

Iskusni Holanđanin koji je rođen u Kanadi je doveden iz Svonsija, ali je imao problema sa povredom.

U martu 2015, počeo je da oseća probleme, imao bolove u stomaku, a klupski lekar De Nikola, i dalje u klubu ga je bacio na dijetu. Benitez koji je bio trener je tražio drugo mišljenje, ali je De Nikola odbio da igraču izda dozvolu da potraži pomoć na drugom mestu.

Rafa je otišao u Real, stigli su Sari i novi direktor Đuntoli.

"Nisu verovali da sam povređen, trčao sam koliko sam mogao, ni pola onoga što mogu stvarno kada nisam povređen, ali nisam mogao da šutnem i jasno nisam bio ni blizu tima. Odlučili su da me prodaju, pregovarali sa Sanderlendom i Bornmautom, a pretili su mi, da ako ne pristanem, moja karijera će biti završena", priča De Guzman.

On je odbio, želeći da se vrati u formu, odnosno da se spremi i ostao u klubu.

To je izazvalo bes direktora Đuntolija, kada je De Guzmana video u klubu prvog dana nakon završetka prelaznog roka, usledio je teror.

"Uleteo je u svlačionicu, psovao me i udario. Izbila je tuča, nekako me spasao Zuniga, a onda mi je rečeno da uzmem stvari i idem kući. Na izlasku me napao i lekar De Nikola uz optužbe da sam kriv, a ja sam uzvratio da mi je uništio karijeru", objašnjava De Guzman.

Niko nije želeo da razgovara sa njim, naređeno mu je da trčkara pored terena.

"Igrači mi nisu pomogli, da su rekli nešto i sami bi se našli na udaru. Nisam mogao sam da treniram, nigde me ne bi pustili iz straha, znate kako je u Napulju. Uspeo sam na telefon da dobije gazdinog sina sa kojim sam bio u dobrim odnosima, on mi je rekao da me neće pustiti nigde i da će mi uništiti karijeru"
, priča De Guzman.

Na kraju su ga na zimu pustili u Karpi, prethodno mu je klub zabranio da ode na operaciju koju su preporučili doktori u Holandiji, ali i još jedan doktor u Italiji.

Kada se konačno izvukao, operisao se u Minhenu, imao lošu epizodu u Kjevu, otišao je u Ajntraht sa kojim je osvojio kuo.

"Napoli je tamno poglavlje, volim ovaj sport, da nije tako ne bih nikada trčao šest meseci sam na praznom terenu pod bolovima. Tako to rade u nekim klubovima, izopšte vas i slome, i nateraju da napustite karijeru",
ispričao je holandskim medijima De Guzman.

Klub je odbio da komentariše njegove navode...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ISTINA BOLI
Sunday, 18.11.2018
16:07

Nista preterano cudno,klub drzi osoba koja je u najmanju ruku sumnjiva,logicno da je takva osoba okruzena jos sumnjivijim osobama i ti dodjes i trosis njihove pare,a ne donosis im zaradu.

avatar
conecorleone
Sunday, 18.11.2018
15:14

Don Pejtro Savastano i Ciro Di Marcio udaraju samare po potrebi.

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 18.11.2018
14:53

Sramno !!! Ali ne me cudi , kakva drzava - takva klubovi i takvi ljudi !!! I onda Balkanci su Zingaro ...

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 18.11.2018
14:26

Koji bidzovani : )