Golmani briljirali na SP, gde su sad?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 06.09.2014.
11:19
Izvor: Sportske.net

Svetsko prvenstvo je obilovalo odličnim odbranama golmana koji ne dobijaju priliku u svojim klubovima. Da li je to bio njihov trenutak dobre forme, ili nešto drugo?

Beta/AP Photo/Themba Hadebe
Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Svetsko prvenstvo poslužilo je nekolicini fudbalera da se "probiju" ka jačim fudbalskim klubovima u Evropi i za jače ugovore. Recimo, Hames Rodrigez je nakon odlično odigranog Svetskog prvenstva otišao u Real Madrid za sumu veću od 80 miliona evra samo zato što je bio najbolji strelac najprestižnijeg turnira na svetu.

Pored njega, dosta golmana je pokazalo svoju klasu. Pored neprikosnovenog Manuela Nojera koji je briljirao kao i uvek, golmani sa američkog kontinenta su bili u sjajnoj formi na ovom prvenstvu.

Francisko Giljermo Očoa je branio odlično u grupi A na SP, protiv Brazila je dominirao, odličan je bio i protiv Hrvatske i Kameruna. Mnogi su očekivali da iz Ažaksija pređe u dosta jači klub, Malaga to i jeste, ali se sigurno nije nadao da će sedeti na klupi.

Karlos Idris Kameni je prvi golman tog kluba i teško da će se trener Malage odlučiti da ga promeni u narednom periodu. Svaki golman može vezati tri-četiri dobre utakmice, tada će ga svi "dizati u nebesa", ali je jako teško kada se treba vratiti u stvarnost, kao što je to sada slučaj sa Očoom.

Brazil Colombia Soccer

foto: Beta

David Ospina je odlično branio na SP za Kolumbiju, dokazan je on golman i iz francuskog prvenstva, većina ljubitelja fudbala je očekivala da sa poljskim golmanom Šćešnjim deli minutažu u najgorem slučaju, ali će aplaudiranje sa klupe i košarkaškim rečnikom rečeno, "mahanje peškirom" biti njegov posao u velikim utakmicama Arsenala.

Kejlor Navas je sjajan golman i jedini od pomenutih apsolutno zaslužuje da brani u jednom od najvećih evropskih klubova, ne da sedi na klupi. Ne govorimo o njegovom učinku na SP (koji je bio i više nego dobar), već o učinku u prethodnoj sezoni kada je branio za Levante. Ipak, i on mora da čeka svoju šansu, Iker Kasiljas je i preveliko ime u ovom trenutku kada je Real Madrid u pitanju.

Hoće li bilo ko od njih dobiti šansu u narednom periodu i da li je Svetsko prvenstvo za njih bilo samo trenutak dobre forme?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke