Goleada u Galiciji, Sevilja odnela ceo plen

Autor: Boban Filipović
subota 07.03.2015.
18:06
Izvor: Sportske.net

Andalužani trijumfom u La Korunji najavili izlazak iz krize i vratili se u poteru za četvrtim mestom, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Dobar fudbal danas na 'Riasoru' u prvom meču subotnjeg programa 26. kola Primere. Palo je čak sedam golova, jedan više su postigli gosti iz glavnog grada Andaluzije.

Prvo veliko uzbuđenje zbilo se već na samom startu utakmice, kolumbijski napadač Karlos Baka je imao dobru priliku da donese prednost Sevilji, ali njegov udarac ide preko gola.

Deportivo preuzima inicijativu i to daje rezultat u 28. minutu igre. Oriol Riera koristi odlično dodavanje Kavaleira i dovodi svoj tim u vođstvo.

Međutim, odgovor Sevilje stiže posle samo pet minuta. Viktor Vitolo poravnava rezultat, asistirao mu je Baka.

Na veliki odmor se odlazi pri rezultatu 1:1, taj rezultat ostaće na snazi do 52. minuta kada Vitolo svojim drugi golom pravi preokret. Asistenciju je upisao Vidal.

Lukas Perez propušta dve dobre prilike da donese novo izjendačenje, njegovi promašaji su kažnjeni u 65. minutu kada Kevin Gameiro sa bele tačke donosi Sevilji dva gola prednosti. Insua je skrivio penal.

Međutim, u 72. minutu Riera svojim drugim golom donosi nadu da bi La Korunja ipak mogla da izbegne poraz.

Domaćin je krenuo na sve ili ništa, to je otvorilo prostor Andalužanima za kontranapade, Gameiro je poveo jedan u situaciji 'četiri na dva', proigrao Vitola, ovaj tuče ka golu, lopta usput pogađa Sidneja i završava u mreži. Opet gosti imaju dva gola prednosti, ali Vitolo ostaje bez het-trika.

Ostalo je sedam minuta do kraja, postalo je jasno da bodovi putuju na jug Španije, do poslednjg sudijskog zvižduka Depor je uspeo samo da ublaži poraz. Penal u sudijskoj nadonkandi, Lukas Perez sa 'kreča' postavlja konačnih 3:4.

Sevilja ostaje na petom mestu, prišla je četvrtoplasiranoj  Valensiji na četiri boda zaostatka. 'Slepi miševi' svoj meč 26. kola igraju sutra protiv branioca titule, madridskog Atletika, na 'Visente Kalderonu'.

La Korunji je ovo treći prvenstveni poraz na poslednja četiri meča, očekuje je velika borba za opstanak, Deportivo ima samo bod više od ekipa koje su u opasnoj zoni.

Golove sa 'Riasora' pogledajte OVDE.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 07.03.2015
20:56

Tako je!!!! Sevilja sledece sezone igra LS, drzite me za rec.

avatar
Bojan Djordjevic
Saturday, 07.03.2015
23:35

A mozda ce i odbraniti Ligu Evrope

avatar
The Gunners167
Sunday, 08.03.2015
21:31

Ja mislim da ce igrati LS,jer ipak im je to cilj ove sezone

avatar
Sunday, 08.03.2015
14:48

Sad me zanima, ako Sevilja slucajno osvoji LE, a prodje kvalifikacije za LS, sta ce onda igrati. LS ili LE ? :D