Goleada u Bundesligi - SENZACIJA u Minhenu, da li je Kovač ''bivši''?! Sjajni Ajntraht, Dortmund ne da vrh tabele!

Autor: Darko Mitrović
subota 24.11.2018.
17:29
Izvor: Sportske.net

Efikasno popodne u Nemačkoj, pobede favorita.

Epa/Christian Bruna
Epa/Christian Bruna

Povezane vesti

Ekipa Ajntrahta, sa srpskim reprezentativcima u svom sastavu, nastavlja da deli lekcije u Bundesligi.

Tim iz Frankfurta je u 12. kolu danas upisao petu pobedu u poslednjih šest mečeva, ukupno sedmu od početka sezone, ovoga puta na gostovanju ekipi Augsburga rezultatom 3:0.

Luka Jović i Filip Kostić su počeli meč od prvog minuta, a Mijat Gaćinović je zamenio Jovića desetak minuta pre kraja meča.

Ajntraht je poveo već u prvom minutu, golom De Guzmana, na asistenciju Alera, a na samom početku drugog poluvremena, Aler je duplirao prednost gostiju posle sjajnog prodora Luke Jovića i asistencije srpskog napadača.

Sve dileme oko pobednika u ovom meču razrešio je hrvatski reprezentativac Ante Rebić, a počasni gol za ekipiu Augsburga postigao je Kordova u poslednjim trenucima meča - 1:3.

Za to vreme u Minhenu, prava senzacija, Bajern - Fortuna 3:3, iako je aktuelni šampion vodio sa 2:0 i 3:1!

Tokom najvećeg dela prvog poluvremena Bajern bio potpuno dominantan na terenu i delovalo je da će se samo postaviti pitanje koliko će gosti golova danas da prime na ''Alijanc Areni''.

Inicijativu Bajerna krunisao je Niklas Zile u 17. minutu, kada je ''pocepao mrežu'' snažnim udarcem iskosa sa leve strane, a samo tri minuta kasnije, duga lopta Boatenga za Tomasa Milera koji se sjajno snašao, majstorski je primio loptu i elegantno poslao pored golmana Rencinga  - 2:0.

Ali, sam finiš poluvremena obeležili su gosti, koji su preko Lukebakija uhvatili rezultatski priključak - 2:1.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Bajern

Raspoloženi Tomas Miler je u 58. minutu na asistenciju Levandovskog ponovo uvećao prednost Bajerna, a da rezultat do kraja bude neizvestan potrudio se Lukebakio, koji je posle kontre u 78. minutu izbio sam ispred Nojera i postavio konačnih 3:2.

Delovalo je da će Bajern, ako ništa drugo, makar sačuvati minimalno vođstvo, ali u nadoknadi vremena sevnula je još jedna kontra gostiju, opet Lukebakio sam ispred Nojera i het-trik za fudbalera Fortune - 3:3!

A ako Bajern posrće, vodeći Dortmund ne zna za kiks. Lider na tabeli je danas kao gost savladao Majnc sa 2:1 i učvrstio se na vrhu.

Na vodeći gol se čekalo do 67. minuta, kada je Pako Alkaser pogodio za vođstvo Dortmunda, tri minuta kasnije Kvaizon je izjednačio, a tri boda gostima doneo je Pišček, pogotkom u 76. minutu meča.

Volfsburg je na svom terenu golom Rusiljona u 50. minutu savladao ekipu Lajpciga, a još jedna goleada viđena je u Berlinu, gde su Herta i Hofenhajm igrali nerešeno, 3:3.

Hofenhajm je golovima Demirbaja i Kramarića već posle 10 minuta igre vodio 2:0, Herta je odmah smanjila preko Ibiševića, a Bičakčić je početkom drugog poluvremena vratio dva gola prednosti Hofenhajmu - 1:3.

Ali, finiš meča pripao je domaćima, koji su preko Lekija u 71. i Lazara u 87. minutu stigli do vrednog boda - 3:3.

Oporavljeni srpski reprezentativac Marko Grujić odigrao je svih 90 minuta i ovo mu je bio prvi nastup posle povrede.

Bundesliga, 12. kolo

Subota:
Augsburg - Ajntraht 1:3
Bajern - Fortuna 3:3
Herta - Hofenhajm 3:3
Majnc - Dortmund 1:2
Volfsburg - Lajpcig 1:0
18:30h Šalke - Nirnberg
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mladen
Saturday, 24.11.2018
19:43

Daj boze da izgubimo od Benfike samo da odu ovi sa klupe.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Saturday, 24.11.2018
19:04

Kako mi je drago! Ne znam zasto ali ne volim ovaj Bajern ocima da vidim! Idemo BVB i Balkan Frakfurt!

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 24.11.2018
18:53

eto Hajnkesa opet haha

avatar
El Matador PFC-FCB
Saturday, 24.11.2018
18:40

Hvala Dizeldorfu do neba! Pakuj se i idi u 2.Crnogorsku ligu i povedi Salihamidžića sa sobom! Dajte ZIDANA bre da zavede RED!

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Saturday, 24.11.2018
19:05

U vas nije problem u treneru vec u potrosenoj ekipi. Za drugi gol direktan krivac Boateng! Njega treba pokloniti nekom a i Humels nije puno bolji

avatar
Südkurve München
Saturday, 24.11.2018
20:35

Veruj mi nije problem u Kovaču, već u upravi kluba. Koji ti moras biti strucnjak da ne dovedes zamenu za prodate Bernata, Vidala, zamene za Robena i Riberija, zatim povredjenog Tolisoa, cetvrtog stopera... Mnogo toga fali našem kadru, veruj mi da nije do Kovača. Mislim da je jedina greška Kovača ta sto Ulrajhu ne pruža šansu