Goleada, preokret, crveni, penal - Gruja i Pjontek približili Bajern tituli!

Autor: Milovan Longinov
sreda 27.05.2020.
20:30
Izvor: Sportske.net

Večeras smo videli pravi bundesligaški okršaj.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

Fudbaleri RB Lajpciga i Herte remizirali su rezultatom 2:2 (1:1) u 28. kolu Bundeslige.

Danas smo videli sve - preokret, golove, crveni karton, kardinalnu grešku golmana, crveni karton i penal!

Sve je otvorio naš Marko Grujić koji je u devetom minutu uleteo u srce peterca i centaršut iz kornera poslao u mrežu. 

Lajpcig se vratio 15 minuta kasnije, kada je Klosterman iskoristio asistenciju Nkunkua za 1:1, i tim rezultatom timovi su otišli na odmor.

Još više uzbuđenja videli smo u drugom deli igre, redom - crveni, preokret posle greške golmana Herte, a onda i penal za izjednačenje.

U 63. minutu Halštenberg je neoprezno napravio drugi žuti karton i automatsko isključenje. I pored brojčanog zaostatka, Lajpcig je uspeo da preokrene, ali zahvaljujući kardinalnoj intervenciji golmana Jarštajna. Verner je proigrao Ščika, koji šutira sa nekih dvadesetak metara, a golman Herte je praktično sam sebi dao gol, pošto mu je lopta prošla kroz ruke.

Herta je morala da krene na sve ili ništa, trener Labadija je ubrzo napravio četiri izmene, a ključna je bila - Pjontek.

U 82. minutu, Lukman, koji je zamenio Danija Olma u 58. minutu, nespretno napravio penal. Siguran izvođač najstrože kazne bio je poljski napadač za konačnih 2:2.

Lajpcig je propustio priliku da se izjednači na tabeli sa Borusijom Dortmund i uhvati poslednji voz za Bajernom, dok su Gruja i drugovi ostali tačno na sredini tabele sa 35 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke