Gigs i definitivno prelomio, napušta Junajted

Autor: Milovan Longinov
petak 03.06.2016.
14:15
Izvor: Sportske.net

Rajan Gigs je prelomio, napustiće Mančester Junajted.

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Posle 29 godina vernog služenja u više uloga, Velšanin će otići, posle dolaska Murinja.

Gigs se nadao da će konačno dobiti šansu kao menadžer, ali je kao i posle odlaska Fergusona, odnosno Mojesa skrajnut u drugi plan.

Bio je pomoćnik Van Galu, Murinjo mu je ponudio navodno da radi sa mladim igračima u rezervnom timu, ali to je za legendarnog fudbalera ipak degradacija u odnosu na prethodnu funkciju.

On ima ugovor na još godinu dana, no napustiće klub i sačekati ponudu da započne samostalnu trenersku karijeru.

Trenutno je na odmoru u Dubaiju, očekuje se da stigne u Englesku sledeće nedelje, a od 1. jula više neće biti deo Mančester Junajteda.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
King Eric
Friday, 03.06.2016
19:51

Zasto svi pricate ovde da Gigs treba da se kali!!???Gigsa je kovao pre svih Ferguson pa Mojes pa Van Gal nema potrebe da ide pa da se vraca.Razumem coveka u potpunosti i ja bi uradio isto pobegao bih od Murinja u Tadzikistan.

avatar
devil
Friday, 03.06.2016
18:16

svojim putem legendo,ne razumijem zašto bi i ostajao,nije junajted formiran tim kao što je barsa bila kad ih je uzeo gvardiola ili sad real sa zidanom,junajtedu je trebao murinjo,a gigs neka se kali negdje,još od kina koji se nije proslavio kao trener se traži nasljednik fergija iz te čuvene generacije,prvo kin pa solskjer,nevil gigs na kraju će dobar trener ispasti neko od kog se najmanje očekivalo

avatar
Scholes
Friday, 03.06.2016
17:45

Gigs jeste legenda, ali ne razumem ni taj danasnji trend da igraci koji su postali legende kluba kao fudbaleri moraju odmah da dobiju sansu i kao menadzeri u tim klubovima. Veca je sansa da tako pregore odmah na startu i da ih vise niko ne shvata ozbiljno, nego sto ce postici uspeh odmah. On treba lepo da se kali u manjim klubovima i ako se nekad ukaze prilika da preuzme Junajted.. Morinjo je trenutno najbolji izbor, sa Gigsom bi se samo ponovila prica Mojsa i Van Gala..

avatar
Steph22
Friday, 03.06.2016
17:37

Najveca legenda kluba po meni. Ne mogu da opisem koliko mi je zao sto ide iz Junajteda. Ali mozda je bolje ovako, da stekne iskustvo, pa za par godina da preuzme prvi tim. Sve najbolje care!

avatar
Friday, 03.06.2016
15:28

У реду, срећан ти пут! Хвала ти за све!

avatar
Nikola M.
Friday, 03.06.2016
15:18

Najpametnije što je mogao da uradi. Da pokuša da nađe angažman u nekom manjem klubu, da ostvari tamo uspeh, peče zanat, kali se i razvije svoje ideje kao trener. Ludost bi bila da je Junajted pružio šansu čoveku praktično bez trunke iskustva vođenja tima i to u konkurenciji trenera kakvi će biti u PL u sezoni koja je pred nama. Junajted se ne nalazi u idealnoj situaciji, nikad veća konkurencija u PL, mnoge stvari se trebaju uraditi, pritisak je opšteprisutan, očekivanja su velika itd. i smatram i siguran sam da ovo ne bi bio dobar momenat za Rajana da je preuzeo Junajted. To bi bilo kao kada bi nekome dali volan formule, a taj neko se prvi put susreće sa time i kažete mu da se trka sa prekaljenim i iskusnim vozačima i da očekujete od njega velike stvari. Zamislite na šta bi to ličilo i šta bi taj neko postigao. Voleo bih da ga nekad vidim na klupi omiljenog mi kluba, samo da se okolnosti malo promene. Rajan Gigs će zauvek biti deo Mančester Junajteda. Srećno legendo!

avatar
MaNcHesTeR_ed
Friday, 03.06.2016
15:07

Treba Giggs da ode negde da malo stekne iskustvo, a za to vreme Mourinho da napravi mocan stari Manchester United, pa posle par sezona ako ode Mourinho da se vrati Giggs.

avatar
THE ROMAN EMPIRE
Friday, 03.06.2016
14:45

Covek koga ce pamtiti svaki ljubitelj fudbala bez obzira na to da li navija za Mancester il ne....svu srecu ti zelim legendo

avatar
The Real Man
Friday, 03.06.2016
14:41

Pa ako je bio veliki igrac ne mora da znaci da ce biti i veliki trener. Glupo od njega sto nije prihvatio rad sa mladjim kategorijama. Ne verujem da bi neko smeo da pusti nekoga bez iskustva na klupu velikog kluba kao sto je MU.

avatar
Sinđelić
Friday, 03.06.2016
14:30

Neka mu je sa srecom! Neka ide negde gde može da dokaže da je kalibar za Junajtedovu klupu, ukoliko bude tako ta funkcija ce biti pre ili kasnije njegova.