Gigs dobio ponudu od Murinja, da li je ovo ultimativno poniženje?

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 25. maj 2016.

  • 10:18

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Rajan Gigs otišao na odmor da razmisli šta mu je činiti. Da li je ponuda koju je dobio prelomna za Velšanina.

Gigs dobio ponudu od Murinja, da li je ovo ultimativno poniženje?
Foto: Beta/AP Photo/Sang Tan
Kako se priča, on je želeo da ostane u Murinjovom stručnom štabu kao asistent, ali od toga nema ništa, Portugalac je insistirao da sa sobom dovede "desnu ruku", Rui Fariu.

Mančester Junajted naravno želi da Gigs koji je bezmalo tri decenije u klubu ostane, jer bi njegov odlazak bio loš za imidž "Đavola".

Ipak, čini se da je Velšanin na raskrsnici, očekivao je šansu posle otkaza Mojesu, stigao je Van Gal. Očekivao je da će mu biti pružena prilika posle odlaska Holanđanina, stigao je Murinjo.

"Previše je, to je tri puta, računajući i onaj prvi kada je Ser Aleks odabrao naslednika. Nema nikakvih garancija, bolje da ode", rekao je nekadašnji internacionalac Robi Sevidž.

I selektor Velsa Kolmen kaže da je za njegovog zemljaka i prijatelja bolje da negde drugo brusi trenerski zanat.

Gigsu je navodno ponuđeno da bude menadžer tima do 21 godine, ako, kao što se očekuje, sadašnji trener Voren Džojs preuzme Blekburn. Njemu se to navodno ne dopada, ali veći problem je što ne postoje nikakve garancije da će dobiti šansu.

On je razgovarao sa Edom Vudvordom u trening centru pre par dana, verovatno mu je tada saopšteno da Van Gal odlazi, ali da on nije njegov naslednik. Za tu opciju su lobirale klupske legende, Aleks Ferguson i Bobi Čarlton.

Ponudom da bude trener rezervnog tima verovatno je klub, ali i Murinjo želeo da odluku ostavi Gigsu, kao i da eventualnu krivicu za odlazak svali na njega.

Velšanin putuje u Dubai na odmor, razmisliće o svemu, tokom proleća je dovođen u vezu sa Seltikom, ali je taj posao dobio Brendan Rodžers.

Sa druge strane, Gigs će verovatno naći posao bez problema, a moguće je da bi, ako sada bude odmorio par meseci mogao da računa na neku upražnjenu klupu PL tokom naredne sezone.

Procena je da će količina novca koji ulazi u najjaču ligu na svetu značiti veći pritisak na trenere, ali i nervozu vlasnika klubova, svi će želeti rezultat.

Zbog toga ćemo Gigsa ako napusti Junajted, sigurno pre ili kasnije videti u PL, na njemu je odluka, a javnost smatra da treba da ode i dokaže se, i da mu "Old Traford", ako negde drugo bude imao uspeha, sigurno neće pobeći.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari