Gavranović zavio Split u crno, titula se vraća u Zagreb!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.04.2018.
18:53
Izvor: Sportske.net

Trijumf na "Poljudu" i osam bodova razlike u odnosu na Hajduk pet kola pre kraja hrvatskog prvenstva trebalo bi da budu dovoljni Dinamu za novu šampionsku titulu.

Epa/Teigen, Trond Reidar
Epa/Teigen, Trond Reidar

Povezane vesti

Fudbaleri zagrebačkog Dinama savladali su Hajduk na "Poljudu" i stigli na korak od šampionske titule koju su doveli u pitanje lošim rezultatima u prolećnom delu sezone.

Dinamo je u "derbiju odluke" slavio rezultatom 2:1 (1:1) u Splitu, pa sada pet kola pre kraja prvenstva ima osam bodova više u odnosu na drugoplasirani Hajduk koji je mogao da zakomplikuje borbu za trofej.

Gosti su bolje otvorili utakmicu, dva puta pripretili u uvodnih desetak minuta i pritom jednom pogodili okvir gola, a onda je u 14. minutu stigao i vodeći gol. Posle kornera je najbolje u šesnaestercu reagovao Mario Gavranović pa je Dinamo stigao do prednosti u ranoj fazi utakmice.

Vodeći gol gostiju iz Zagreba kao da je "probudio" Hajduk koji je zaigrao agresivnije i odlučnije u završnoj trećini terena. Nagrada za trud stigla je u 25. minutu. Slobodan udarac sa 25 metara izveo je Mijo Caktaš, a lopta je "ubila pauka" u gornjem desnom uglu gola koji je čuvao Dominik Livaković.

Usledio je period igre kada je domaćin imao više šansi i kada je okvir gola bio saveznik Dinama. Gosti su se u završnici prvog dela oslobodili pritiska i iskontrolisali dešavanja na terenu, tako da se na pauzu otišlo sa nerešenim rezultatom.

Domaći su u drugo poluvreme ušli sa jasnom namerom da u ranoj fazi stignu do gola ali im to nije pošlo za rukom pa je vrlo brzo usledila i kazna za promašaje.

Posle tačno sat vremena igre Mario Gavranović ponovo uspeva da pogodi mrežu Hajduka i to posle katastrofalne reakcije odbrane domaćeg tima. Lopta je prošla do srca peterca tako da Gavranović nije odbio poklon kojim je darivan.

Poslednih pola časa igre prošlo je u nastojanjima fudbalera Hajduka da dođu do izjednačenja i preokreta ali im nijedno od ta dva nije pošlo za rukom.

Dinamo će tako, osim ako se ne desi čudo nad čudima, stići do devetnaeste šampionske titule, što znači da se trofej namenjen prvaku Hrvatske posle godinu dana iz Rijeke vraća u Zagreb.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke