Gatuzu je malo potrebno, odlazi iz Milana?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 30.03.2019.
08:42
Izvor: Sportske.net

Nije tajna da je u sukobu sa prvim čovekom sportskog sektora i čini se da je u pravu. Rino Gatuzo nije čovek koji će trpeti hirove i pritiske...

EPA-EFE/MIKE NELSON
EPA-EFE/MIKE NELSON

Povezane vesti

Milan večeras igra pod Lanternom protiv Sampdorije, situacija u klubu nije dobra.

Dugo se već priča o sukobu Leonarda i Gatuza, a sam Rino kaže da javnost sačeka dva meseca do kraja sezone kada će govoriti otvoreno o svemu.

O čemu se radi?

Odnos njih dvojice nije dobar od početka, Gatuzo veruje da mu je Leonardo tražio zamenu u oktobru, da bi tada bio smenjen da je Venger prihvatio ponudu. Uz to, trener Milana smatra da nema dovoljno poverenja ljudi u klubu i pored dobrih rezultata.

Milan je četvrti, ima dobru šansu da se konačno vrati u Ligu šampiona, mada su izgubili "Madoninu" za šta je Gatuzo okrivio sebe. Ali, i tada je nagovestio da se samo traže greške trenera, pojavila se i priča da smatra da je izvukao najviše iz limitiranog tima, a da klupski čelnici, pre svega Leonardo, nisu realni u proceni.

Ako ne bude u top 4, odnosno Milan ostane izvan elite, sigurno će biti smenjen, iako ima ugovor još dve godine. U suprotnom postaviće svoje uslove, kada su igrači u pitanju, ali i odnos kluba.

Oni koji poznaju Gatuza smatraju da mu malo treba da jednostavno ode, čak i ako napravi odličan rezultat, nije čovek kompromisa, ali ni neko ko trpi tuđe hirove.

Milan inače nema rešenje, niti ideju, teško bi Venger prihvatio posao na leto, a Konte o kome je razmišljao Leonardo je mnogo bliži Interu...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 30.03.2019
11:29

Prvo, Gatuzo ima promenljive rezultate, ispao je iz LE, u prvenstvu previse losih ili prosecnih igara i porazi u skoro svim najvaznijim tj. najjacim mecevima, a za to bas i ne moze da krivi povrede jer ocito Milanu nije bas najbolje islo ni pre one serije istih. Imamo srece da Romanistima takodje ne cvetaju ruze i da takodje imaju veliki broj povreda, u suprotnom bismo vec neko vreme bili van konkurencije. Maksimum iz ekipe sigurno nije izvukao, ali, objektivno, bio bi veliki uspeh kad bismo usli u LS, tu nema nikakve dileme. Drugo. zasto bi Venger tesko dosao na leto? Zar nije uslov ogromne vecine ozbiljnih trenera da imaju mogucnost da selektiraju tim i da odrade na miru i (podrazumeva se) od pocetka pripreme?