Gatuzo sprema "kavez", da li Mesi ima ključeve?

Autor: Stefan Matić
nedelja 23.02.2020.
23:51
Izvor: Sportske.net

Prštaće Vezuv.

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Za dva dana ponovo imao susrete Lige šampiona.

U utorak se sastaju Napoli - Barselona i Čelsi - Bajern Minhen. Italijanski mediji pišu kako Đenaro Gatuzo sprema pravi 'kavez' za Mesija na "San Paolu". Ideja stručnjaka koji zna kako da spreči protivnike da dođu do lopte, u najblažem smislu, će pokušati da zatvori kapitena Barselone.

Korijere delo Sport prenosi da će Gatuzo fokusirati svoj tim samo na Mesija kako bi smanjio radijus njegovog kretanja, uz nadu da će to smanjiti učinak Argentinca.

Mnogi su pokušali da spreče Mesija, uglavnom sa manje uspeha.

Kapiten Barselone dolaz u Napulj posle "pokera" protiv Eibara, da li Rinov tim može zaključati omalenog čarobnjaka saznajemo u utorak uveče.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Monday, 24.02.2020
02:12

Sama ideja se očigledno bazira na tome da ostatak Barse nije vredan ni analize, a kamoli posebnih zadataka. Pre 10-ak godina ili pre 5-6 u vremenu MSNI kvarteta, Barsa bi jedva dočekala ne samo da to neko pokuša već i da u potpunosti uspe da 'stavi Messija u kavez'. Već godinama je nažalost potpuno drugačija situacija u smislu da ko zaustavi Messija zaustavio je i Barsu.

Neki to rade visokim presingom, da nateraju Messija da se vrati u svoj šesnaesterac i pomogne nesposobnom veznom redu da iznese loptu do centra, čime bi ulogu Messija sveli na assistenta u pokušaju umesto golgetera, a neki razmišljaju o 'kavezu'. Kako god, uspeli u tome ili ne Napoli nije tim koji bi trebao da bude ozbiljna prepreka za Barsu, uprkos tome što može da ih eliminiše, kao što je i Granada mogla da ih pobedi. Sa obzirom da je Barsi potpuno svejedno da li će ispasti u 1/8 ili 1/4 finalu u prilici su da opušteno odigraju obe utakmice.