Gatuzo blizu ostavke?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 19.12.2017.
09:51
Izvor: Sportske.net

Odvratili ga u nedelju, ali sledi veliko iskušenje za vikend...

Epa/Filippo Venezia
Epa/Filippo Venezia

Povezane vesti

Rino Gatuzo je navodno bio blizu ostavke posle poraza u Veroni.

Iznerviran zbog ponašanja svojih igrača na terenu, njihove malodušnosti i odsustva želje, on se posle meča spakovao i krenuo u Milanove prostorije da podnese ostavku.

Pre toga je poručio igračima da razmisle zbog čega ih klub redovno plaća.

Ipak, temperamentnog Gatuza je direktor Fasone odvratio od namere da ode sa klupe, za Milan bi to bio novi udarac, tim pre što nemaju ideju ko bi seo na klupu, održan je sastanak u prostorijama kluba i dogovoren karantin za fudbalere.

To je neka vrsta kazne, otkazan je Božićni ručak, igrači će biti u "Milanelu" kako bi shvatili ozbiljnost situacije, ali i vežbali timski duh.

U narednom kolu, u subotu, Milan dočekuje odličnu Atalantu, što će biti veliki ispit za "Rosonere", ako izgube od možda i kvalitetnijih komšija, to bi verovatno značilo da niko neće odvratiti Rina od namere da napusti klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Vikingos
Tuesday, 19.12.2017
13:39

Znao sam da ce ovo da se pise o Gatuzu. Nije covek kriv sto je Milan kupovao igrace samo da kupi i zamaze oci navijaca na trenutak. Treba sve to da uklopi, da pronadje nacin kako da izvuce iz njih onaj maksimum, zelju i borbu da ostvare dobre rezultate. Svaka cast Gatuzu na hrabrosti da preuzme totalno raspalu ekipu u sred sezone, i to na njegovom samom pocetku trenerske karijere. Sigurno je znao da ce biti tesko, ali je ipak preuzeo taj posao. Lako je dati otkaz treneru, ali treba dati sansu coveku do kraja sezone. Narocito ovom coveku koji je ginuo na terenu za Milan, koji nije imao nekih fudbalskih kvaliteta ali je sve to uspeo da nadomesti velikom borbenoscu koju danas pola igraca nema.

avatar
PLANETA MILAN
Tuesday, 19.12.2017
15:21

Lep komentar, ali, ono sto tesko moze da se razume je njegovo forsiranje Borinija i Kalinica (ovo je greska prethodnika koju je on nastavio da cini), a na to slobodno dodaj i Montoliva kojeg je poceo da gura. Mentol(cin)a je Zapatu na ustrb Musakia, a ovaj ce sad ovog umesto Biglie i Lokatelija.

avatar
PLANETA MILAN
Tuesday, 19.12.2017
20:51

Sve si vec rekao, ja cu samo reci da je pomak samo u smislu veceg broja dobrih igraca kod nas (dobri su svakako, ali nisu svi dobri i nisu bas svi onoliko dobri koliko se misli, a nekima je vec i prosao zenit- Bonuci, LB, Kalinic) kao i nesto veceg broja publike (ocekivao sam i veci odziv tamo na pocetku sezone), ali i taj optimizam je nesumnjivo vec splasnuo. Ako ti kazem da imamo devet bodova manje nego prosle sezone posle (isto) 17 kola, a i taj ondasnji skor je daleko ispod nivoa ACM, sve ti je jasno...

avatar
Los Vikingos
Tuesday, 19.12.2017
18:33

Meni nije jasno zasto Borini uopste igra fudbal, a ne to sto ga guraju u prvom redu. Ja koliko sam mogao da ispratim neke meceve Milana, mogu reci da mi je Kutrone veliki potencijal i da ga treba gurati mnogo vise nego Borinija ili Kalinica koji ni u Fiorentini nije pokazivao nista specijalno. Ali meni je najvise podbacio vezni red, ocekivao sam vise od Bilje, Kesija ali i Bonucija koji, kada sam ga god gledao, napravio je bas velike kikseve pa sam se jako razocarao u njega. Ali verovatno je mnoge pojeo pritisak, jer je Milan potrosio preko 200 m i svi ocekuju da svi oni odmah zaigraju kako znaju. Milan je odavno u raspadu, ali ja uvek gledam sa pozitivne strane, i ova sezona je barem neki pomak u odnosu na ostale sezone. Nadam se da sa vecom minutazom doci do opustenije igre gde ce svi pokazati sebe u najboljem svetlu. I da ce kako utakmice budu odmicale, sve krenuti na bolje. Nadam se....

avatar
chaki
Tuesday, 19.12.2017
12:59

Goreg trenera nisu mogli dovesti

avatar
King
Tuesday, 19.12.2017
12:03

Grubo je reci da je Atalanta kvalitetnija od Milana, igra i deluje bolje, ali kvalitetnija da je to je gruba rec.Od Milana mnogo ekipa igra u Italiji bolje i bolje deluje na terenu, ali su maksimum 4 ekipe kvalitetnije sa igrackim kadrom od Milana.

avatar
PLANETA MILAN
Tuesday, 19.12.2017
15:19

Zna se i koje.

avatar
Mad Max
Tuesday, 19.12.2017
11:53

Сада ће Гатузо да их пошаље у кревет и без вечере, опасан је то педагог и мотиватор. Верујем да су у Милану мислили да ће он бити њихов Симеоне... Прерано су они потрошили људе као што је Седорф, па чак и Михајловић. Могуће је да већ планирају Шевченка.

avatar
PLANETA MILAN
Tuesday, 19.12.2017
15:20

Nesta je moj pik.

avatar
3x3
Tuesday, 19.12.2017
11:33

Ja ne znam ni sto su ga dovodili, a kamoli sto ga zadrzavaju. Nije tajna nikad bila da nema mozga, vec samo veliko srce. Ali to nije dovoljno da bi bio dobar trener. Da vodis kojekave Pisu itd je ok, ali u prvoj ligi nije.

avatar
DR DRE
Tuesday, 19.12.2017
11:12

Nije odmah posle utakmice nego nakon sto je video da se pojedini igraci vesele i zabavljaju u autobusu kao da smo mi bili ti koji su pobedili 3:0, a ne Verona. Cak cetiri sata je trajao taj njihov sastanak, a u tom razgovoru je dogovoreno da se ekipa povuce u karantin. Nema nama spasa sve dok ne dodje neki novi bezobrazno bogati italijanski Don, jedan pravi Padrino i sve dok nas kompletan menadzment i sportski sektor ne budu sacinjeni od nasih legendi i proslavljenih imena kojih imamo koliko nam dusa iste. Gotovo je sa ovom pricom, ni od Lige Evrope sigurno nema nista, sezona 2017/18 je za nas vec zavrsena, u narednih pet meseci treba prvenstveno amortizovati stetu tako sto cemo se osloboditi se skarta (citaj: Montolivo i Zapata- zlo je pocelo kad su oni dosli '12, tad je pustilo klicu) i prodati one koji bi nam doneli najvise love, a ciji je odlazak nadoknadiv. Znaci, i to isto nekako da se optimizira na bazi jedne fundirane i kvantifikovane procene odnosa ulaganja i dobiti za svakoga od njih jer je mali Paperuma tu samo vrh ledenog brega- problem Milana je daleko slozeniji i dublji od jedinke i pojedinca, treba ga resavati sistemski i zadiranjem u samu srz, a ne samo stihijski jer je to kod nas najcesce i haoticno i nije propraceno ni analizom ni sintezom. Ako treba da se kupuje, treba da se kupuje -na malo-, ionako nam ne treba previse novih imena za prvi tim, treba nam (ovo podvlacim) jedan veznjak, jedan igrac za levu stranu i jedan napadac, sve ostalo je tu. Naravno, i novi trener koji bi izrazio svoje zelje i na ciji zahtev bi oni i dosli u nas dragi klub.

avatar
chaki
Tuesday, 19.12.2017
11:03

Ovaj nikad trener nece biti, mada nema ni nekog kvaliteta u ekipi sem Rodrigeza, Cahanoglua, Bonucija i Silve

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 19.12.2017
10:56

vratite Montelu

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 19.12.2017
17:04

super prvi put kad sam napisao Vratite Montelu dobio sam vise minusa sad samo jedan Iduci put mozda ne dobijem ni jedan sami plusevi ha ha