Galatasaraj slavio u ludoj utakmici - Dva promašena penala, autogol, Lukač pocrveneo!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 06.05.2018.
20:22
Izvor: Sportske.net

Lider turske Super lige preživeo je gostovanje Akhisaru i približio se na šampionskoj tituli.

EPA/STR
EPA/STR

Povezane vesti

Poslednja utakmica nedeljnog dela programa 32. kola turske Super lige odigrana je u Akhisaru gde je istoimenom klubu u goste stigao lider prvenstva.

Fenerbahče i Bašakšehir navijači su ove večeri za klub za koji nastupa bivši golman Partizana Milan Lukač, ali je Galatasaraj na kraju uspeo da ostvari pobedu 2:1 (2:0) i zabeleži važna tri boda u borbi za titulu.

Gosti su sa dva gola Gerija Rodrigesa stekli ozbiljnu prednost u ranoj fazi utakmice, ali je Akhisar mogao da se vrati u igru pre odlaska na odmor. Ajdogdu je šutirao preko prečke iz penala tako da je nakon prvih 45 minuta na semaforu pisalo 0:2.

Nakon samo pet minuta igre u nastavku domaćin stiže do gola. Kada već nisu mogli fudbaleri Akhisara Serdar Aziz je savladao svog golmana i vratio domaću ekipu u život, a Galatu uveo u ozbiljan problem.

U poslednjim trenucima meča sudija pokazuje na belu tačku i daje šansu Galatasaraju da iz penala "zatvori" utakmicu. Milan Lukač je zbog sumnjivog jedanaestrca pokazao nervozu pa je zaradio isključenje iako je utakmicu pratio sa klupe za rezervne igrače.

Bafetimbi Gomis je preuzeo odgovornost u drugom minutu nadoknade i šutirao preko prečke, ali na sreću po Galatasaraj nije ostalo još mnogo vremena tako da su gosti sačuvali prednost i osvojili važna tri boda na teškom gostovanju.



Dva kola pre kraja Galatasaraj ostaje prvi na tabeli turske Super lige sa tri boda više u odnosu na Fenerbahče i Bašakšehir.

33. kolo
Galatasaraj - Jeni Malatjaspor
Antalijaspor - Bašakšehir
Karademir Karabukspor - Fenerbahče

34. kolo
Goctepe - Galatasaraj
Fenerbahče - Konjaspor
Bašakšehir - Kasimpaša

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke