Galatasaraj se probudio iz mrtvih, pa se popeo na čelo tabele

Autor: Nikola Miloradović
subota 09.12.2017.
19:48
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Galatasaraja uspeli su da slave na svom stadionu u okviru 15. kola turske Super Lige.

EPA/STR
EPA/STR

Povezane vesti

Izabranici Igora Tudora savladali su na "Turk Telekom Areni" Ahisar rezultatom 4:2 (0:2), iako su nakon 45 minuta gubili sa dva gola razlike.

Gosti su poveli u 17. minutu, autogol je postigao štoper Galate Maikon.

Pred kraj prvog dela igre, tačnije u 43. minutu, crveni karton dobija defanzivac Ahisara Migel Lopes, te gosti ostaju sa igračem manje na terenu.

To ih nije omelo da samo dva minuta kasnije postignu pogodak, na 2:0 je u poslednjem minutu prvog dela igre povisio Adin.

Na poluvremenu je Tudor izgleda dobro prodrmao svoje igrače, uveo je u igru Gerija Rodrigesa, a već nakon četiri minuta Galata dolazi do gola, strelac je bio bivši fudbaler Mančester Sitija Fernando na asistenciju Ndiajea.

Nije prošlo ni 120 sekundi od prvog gola, domaći igrači stižu i do drugog, strelac je bio Bafetimbi Gomis, a Papa Ndiaje je upisao novu asistenciju.

Strelac izjednačujućeg gola i najbolji strelac Galate ove sezone, bivši fudbaler Liona i Svonsija Gomis, manje od 20 minuta nakon pogotka dobija direktan crveni karton. Pokačio se sa jednim fudbalerom protivničke ekipe, koji je iskoristio priliku da padne na pod kao pokošen, sudija nije najbolje video situaciju, ali je odlučio da Gomisa pošalje na tuširanje, snage su ponovo bile izjednačene.

Ipak, to nije zaustavilo domaći sastav, samo dva minuta kasnije Junes Belanda postiže gol za preokret domaćeg sastav, 3:2 je bilo na "Turk Telekom Areni" nakon 70 minuta igre.

Pobedu Galate overio je u četvrtom minutu nadoknade Sofijan Feguli.

Ekipa Igora Tudora se tako vratila na čelo tabele, imaju 32 boda, ali i utakmicu više od Bašakšehira. Njihov današnji rival je deveti sa 13 bodova manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke