Fulamovo iznenađenje kola, bez Mitra u startnoj postavi!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 30.11.2020.
20:26
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda za Fulam za beg iz opasne zone.

Michael Regan/Pool Photo via AP
Michael Regan/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Fulama pobedili su u gostima ekipu Lestera rezultatom 2:1 (2:0) i tako napravili najveće iznenađenje 10. kola Premijer lige.

Zanimljivo, naš reprezentativac Aleksandar Mitrović je ostao na klupi za rezerve po drugi put, nakon što je u prošlom kolu rezerva bio i na gostovanju Evertonu. Ipak, i bez njega, Fulam je

Fulam je odigrao prvo poluvreme iz snova, pošto je na pauzu otišao sa dva gola prednosti.

Od početka se videlo da izabranici Brendana Rodžersa nisu bili posebno raspoloženi za svoju prepoznatljivu igru i Fulam je tu ugledao svoju šansu.

Napadi Lestera bili su jalovi i predvidivi, pa su gosti u 30. minutu iskoristili jednu situaciju za sjajnu kontru, Angisa je lepo spojio Lukmana koji je prevario Evansa, izbegao ofsajd zamku i pogodio za 0:1.

Samo osam minuta kasnije, nova očajna reakcije odbrane Lestera, tačnije Kristijana Fuksa koji kasni i pravi penal. Sudija Sajmon Huper je pregledao VAR i doneo očekivanu odluku da pokaže na belu tačku, a siguran izvođač bio je Kavalero.

Baner


Rodžers je momentalno reagovao, na poluvremenu je uveo Barnsa i Undera umesto Tomasa i Prata, krenuo je nešto odlučnije u napad, ali je Lester i dalje delovao prilično bezidejno da je čak i odbrana Fulama delovala organizovano.

Čak je i Fulam bio opasniji posle kontri i grešaka odbrane Lestera, Lukman je imao veliku priliku 15 minuta pre kraja da reši sve dileme, ali ga je zaustavio Kasper Šmajhel.

I onda, 85 minuta čekamo na uzbuđenje na King Paueru i dočekamo ga u poslednjih nekoliko minuta.

Nakon loše reakcije odbrane Fulama, Vardi je glavom spustio do Barnsa koji zateže u prvi ugao i smanjuje na 1:2.

U igru je odmah ušao Mitrović, čija je izmena već bila spremna, a Lester je krenuo u potpunu ofanzivu.

U poslednjem minutu Šmajhel je napustio gol i otišao na korner, usledila je kontra Fulama, Mitrović je mogao da se oproba sa polovine terena, ali je odlučio da proigra svog saigrača i na kraju korner za goste i kraj!

Fulam je pobedio, drugi put ove sezone za beg iz opasne zone!

Baner
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke