Fulamovi planovi - Idealna zamena za Mitra, dva bivša igrača Čelsija i krilo iz Lisabona, ali to nije sve!

Autor: Nikola Miloradović
subota 05.09.2020.
11:00
Izvor: Sportske.net

"Kotidžeri" su već završili četiri pojačanja za narednu sezonu.

Beta/Mike Egerton/PA via AP
Beta/Mike Egerton/PA via AP

Povezane vesti

Otkupili su ugovore Entonija Nokera i Harisona Rida, koji su minulu sezonu proveli na pozajmici na "Krejven Kotidžu", a onda su angažovali i dvojicu novajlija, stigli su talentovani levi bek iz Vigana Entoni Robinson, kao i bivši igrač Marseja i Juventusa Mario Lemina.

Lemina je doveden na pozajmicu za oko dva miliona evra, koliko je i Viganu plaćeno za transfer mladog Amerikanca.

Jasno je da se tu neće zaustaviti, prema informacijama sa Ostrva još najmanje četiri igrača su na radaru kluba.

Žele da pojačaju konkurenciju Mitroviću u špicu napada, a teško da ima boljeg fudbalera za tu ulogu od Olija Votkinsa.

Napadač Brentforda je u sezoni za nama postigao samo gol manje od Mitrovića u Čempionšipu, kasnije se i u plej-ofu i izjednačio sa najboljim strelcem lige, a proglašen je i za najboljeg igrače drugog ranga u Engleskoj.

Ipak, problem je interesovanje velikog broja klubova iz PL za njegove usluge, dobra vest je da su "Pčele" spremne da ga prodaju, ali samo po pravoj ceni. Spekuliše se da bi mogao da ide za 25-30 miliona evra.

baner

Već neko vreme se šuška i da bi Bertran Traore mogao da pojača konkunreciju po krilu, bivši fudbaler Čelsija, koji može da igra i i špicu napada, je na izlaznim vratima Olimpik Liona.

Ipak, prema poslednjim informacijama, ponuda koju je Fulam poslao u Francusku daleko je od prihvatljive, polufinalista Lige šampiona traži 25 miliona evra za fudbalera iz Burkine Faso.

Još jedna bivši igrač Čelsija bi mogao da se preseli na "Krejven Kotidž", u pitanju je Ola Aina iz Torina.

Nigerijac je odigrao jako dobru sezonu u Seriji A, skrenuo je pažnju brojnih klubova, Parker ga vidi na mestu uz desnu aut liniju u odbrani.

Piše se po Engleskoj da ekipa iz Zapadnog Londona merka i talentovanog krilnog fudbalera Sportinga iz Lisabona Žovana Kabrala.

Ovaj 22-godišnji fudbaler sa Zelenortskih ostrva je ponikao u lisabonskim "Lavovima", u prvom timu je od 2017. godine, do danas je upisao 36 nastupa i postigao četiri pogotka u zvaničnim mečevima za Sporting.

Skrenuo je pažnju i Vest Hema, ali je navodno Fulam bliži njegovom potpisu.

baner

Jasno je da se tu neće zaustaviti "Kotidžeri", jer im je potreban makar jedan kvalitetan štoper, pisalo se o Branislavu Ivanoviću, ali zasada nema informacija da bi iskusni srpski fudbaler mogao da zaigra na "Krejven Kotidžu".

Ben Gibson se ipak seli u Norič na pozajmicu iz Barnlija, dok će Rob Holding u Njukasl, Fulam ima sve manje opcija.

Alfi Moson će najverovatnije napustiti ekipu, on je na pragu Bristol sitija, a Fulam su ovog leta napustili i vezista De la Tore, kao i golman Magnus Norman.

Upravo se očekuje da angažuju i jedno pojačanje među stativama, od Matije Perina neće biti ništa, pa je sada prva meta Skota Parkera Paulo Gazaniga iz Totenhema.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke