Fulam ponovo tamo gde pripada, Mitar ušao i zasladio pobedu!

Autor: Milovan Longinov
utorak 04.08.2020.
23:21
Izvor: Sportske.net

Fulam je tamo gde i pripada!!!

Twitter/@FulhamFC
Twitter/@FulhamFC

Povezane vesti

Fulam je ponovo u Premijer ligi, pošto je posle 120 minuta borbe pobedio Brentford rezultatom 2:1!

Heroj je bio Džoi Brajan, koji je u 105. minutu ludim golom, koji možete pogledati OVDE, doneo Fulamu prednost. A onda, isti igrač je posle asistencije Aleksandra Mitrovića, Fulamu  overio povratak u elitu posle samo godinu dana, drugim golom, koji možete videti OVDE.

Brentford je uspeo da smanji rezultat u poslednjim trenucima utakmice, posle prekida, strelac je bio Dalsgard. Ipak, to je bilo sve... Fulam je u eliti!

No, da krenemo redom...

Kao što se i moglo očekivati pred svaki meč vredan 200 miliona evra, i večeras su finalisti igrali tvrdo, oprezno, pa samim tim i bez mnogo prilika.

Za početak, Aleksandar Mitrović nije bio dovoljno spreman da počne meč od prvog minuta, što je bilo i očekivano pošto je propustio oba polufinalna meča sa Kardifom u polufinalu. Na kraju, ušao je kada je bilo najpotrebnije i asistirao za drugi gol, ali je nedostajao u prvih 90 minuta igre.

To je verovatno uticalo na ideje i taktiku Skota Parkera, pošto je naš reprezentativac prvi strelac ekipe sa 26 golova u redovnom delu Čempionšipa.

Mitrović je u igru ušao tek u nadoknadi vremena, kako bi u produžecima pokušao da iskoristi umor rivala i kako bi imao dovoljno snage posle povrede, da "izvuče" poslednjih pola sata.

U prvom poluvremenu, Fulam je bio bolji tim, mada je na neki način imao i sreće pošto je Harinson Rid mogao da zaradi i crveni karton pošto je nagazio  Kristijana Nordgarda.

Ako izuzmemo to, najbolju šansu u prvih 45 minuta propustio je Džošua Onomah u 17. minutu, kada je sjajno odregovao golman David Raja.

U drugom poluvremenu gledali smo i dalje opreznu igru oba tima, a koliko je Brentford bio daleko od gola, potvrđuje i podatak da su prvi udarac u okvir gola imali u 71. minutu kada je Votkins pokušao sa distance, ali je golman Rodak odbio loptu u korner.

Do isteka regularnog dela meča nije bilo promene rezultata, pa se otišlo u produžetke.

Kako je u nadoknadi u igru ušao Mitrović, utisak je da je samo svojom pojavom uneo živost i to na obe strane.

Trenutak odluke dogodio se u samom finišu prvog produžetka kada je iz potpuno bezazlene situacije Džo Brajan postao heroj. Iz slobodnjaka iskosa sa leve strane, sa preko 40 metara iznenadio je golmana Raju, koji nije očekivao udarac u prvi ugao, lopta je u mreži.

Kada je već bilo sve gotovo, videli smo sjajnu akciju, Džo Brajan je odigrao sjajan dupli pas sa Mitrovićem i onda kao na tacni pogodio za konačnih 2:0!

U poslednjim trenucima, Brentford je smanjio rezultat na 2:1, ali to je bilo sve, nije bilo ni sekund vremena posle nastavka i starta sa centra.

Fulam ide u Premijer ligu, uz Lids i VBA i deluje da će opet biti jača nego ikad i jedva čekamo!

Baner


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke