Fudbal u Italiji (ni)je stao - Sergej trenira kod kuće, Srbi u Firenci ni tamo!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 10.03.2020.
15:56
Izvor: Sportske.net

Klubovi pokušavaju da se snađu u novonastaloj situaciji.

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Zbog opasnosti od širenja Korona virusa, sve sportske aktivnosti u Italiji su suspendovane do 3. aprila.

Pojedini fudbalski klubovi su čak otkazali sve treninge do kraja nedelje, igrači Milana, Fiorentine i Verone neće imati obaveze u svojim sportskim centrima, a klubovi su preporučili igračima da stopiraju svoje sportske aktivnosti van trenažnog procesa u klubu.

Sa druge strane, Lacio očigledno želi da nastavi sjajnu formu i nakon pauze koja će sasvim sigurno ostaviti trag na svima u Seriji A, pa su Rimljani odlučili da svi fudbaleri treniraju individualno kod kuće i to vežbe koje su izvodljive u kućnom ambijentu.

Prema poslednjim informacijama, u Italiji je obolelo preko devet hiljada osoba, dok je do sada zabeleženo više od 450 smrtnih slučajeva prouzrokovanih Korona virusom.
Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LFC*19
Wednesday, 11.03.2020
09:31

Evo, budući da je na ovoj strani fudbal centar svijeta, kao sto je i nama, da sagledamo širu sliku. Tačno je, postoji epidemija. Da li je u cilju da se proglasi vanredno stanje. Ne. Zašto se ne proglašava? Evo zašto. Iako jeste vanredno stanje na ulicama, mada mediji to kao što znamo naprave udarnije i jače kao da su na licu mjesta snimali priloge ili pisali dopise, zapravo država nije stala jer bi stao i fudbal. Zašto neće fudbal da stane, pa naravno, zato što neće da FS trči pred državu. Zapravo svjetski učeni ljudi iz oblasti medicine su otkrili nam zašto se odugovlači sa ovim drastičnim mjerama. Zapravo, svi gledaju u nebo i vremensku prognozu. Korona virus prestaje da se širi kada je vani preko 26.5 stepeni celzijusa i prestaje bit epidemija. Sad pogledajte sve ove odluke, pa i u Italiji, razmislite dal su ustvari odlozene dok ne bude tih 26 7 stepeni... Još 20 dana. odigraće se zaostale tekme, onda ide i pauza zbog repki svakako, i nakon toga sve se nastavlja, a država će kupiti vrijeme kao i uvijek do tada.