Frenk Lampard rekao "KRAJ"!

 • Autor: Aleksandar Obrenović

 • 02. februar 2017.

 • 12:08

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Nakon 21 godine profesionalnog fudbalera, legendarni fudbaler Čelsija i reprezentacije Engleske, Frenk Lampard, odlučio je da okači kopačke o klin.

Frenk Lampard rekao
Foto: Beta/AP Photo/Sang Tan
Završena je fudbalska priča Frenka Lamparda, barem kada se radi o karijeri profesionalnog fudbalera.

38-godišnji fudbaler se danas oprostio i definitivno od aktivnog igranja fudbala, iako je pre nekoliko dana u intervjuu za engleske medije istakao kako ima ponuda klubova iz Premijer lige.

Razmislio je dobro, rešio je na kraju da je dosta i da je najbolje za njega da se povuče sa terena.

On se oprostio oproštajnim pismom koje je objavio na svim društvenim mrežama.

"Nakon 21 neverovatne godine, odlučio sam da je sada najbolje vreme da završim karijeru profesionalnog fudbalera. Iako sam imao dosta ponuda da nastavim karijeru u Engleskoj ili van granica, u svojoj 38 godini smatram da je najbolje vreme da otvorim novo poglavlje u svom životu. Nenormalno sam ponosan na trofeje koje sam osvojio, što sam predstavljao svoju zemlju na više od 100 mečeva i što sam u svojoj karijeri postigao više od 300 golova.

Zahvalio bih se mnogima. Hvala mojim roditeljima što su ubrizgali u mene radnu etiku, profesionalizam i posvećenost, stvari koje sam nosio sa sobom i koje sam koristio šta god da sam radio. Zauvek ću biti zahvalan svojoj porodici, mojoj supruzi Kristin i dvema ćerkama Luni i Isli. Ono što su mi one davale van terena bila mi je velika snaga. Sve vas veoma volim. Takođe, svojim drugovima i svom timu koji je uvek bio tu kraj mene. Želeo bih i da se zahvalim svim svojim timskim drugovima, trenerima, menadžerima sa kojima sam imao privilegiju da radim. Takođe, voleo bih da se zahvalim i klubovima u kojima sam igrao. Prvo, Vest Hem junajtedu koji mi je dao priliku da debitujem 1996. godine. Hvala ljudima koji su verovali u mene iako sam bio poprilično mlad. Skorije, Mančester sitiju i Njujork sitiju. Uživao sam u poslednjim godinama svoje igračke karijere u ova dva kluba i cenim podršku koju su mi pružili navijači oba kluba.

Naravno, najveći deo mog srca pripada Čelsiju, klubu koji mi je dao toliko lepih uspomena. Nikada neću zaboraviti šansu koja mi je pružena i uspeh koji smo postigli zajedno. Nemoguće je zahvaliti se svima pojedinačno, onima koji su mi pomogli u 13 godina koliko sam bio tamo. Ono što mogu da kažem jeste da od dana kada sam potpisao, pa do dana današnjeg, zahvalan sam svima u tom klubu. Navijači su nam dali toliko podrške. Njihova strast i glad su izgradili moju ličnost i činili su da dajem sve od sebe godinu za godinom. Ništa ne bih uradio bez njih.

Gledamo napred, zahvalan sam i savezu koji mi je dao priliku da završim trenersku školu i nadam se da će mi se ukazati prilika da napredujem i van terena."


Ono što mi možemo da napišemo u ovom trenutku jeste:

Frenk, hvala za sve lepe fudbalske trenutke i sve najbolje u nastavku života.

After 21 incredible years, I have decided that now is the right time to finish my career as a professional footballer. Whilst I have received a number of exciting offers to continue playing at home and abroad, at 38 I feel now is the time to begin the next chapter in my life. I’m immensely proud of the trophies I’ve won, of representing my country over 100 times and of scoring more than 300 career goals. I have many people to thank. I thank my parents for instilling in me the values of hard work, dedication and professionalism, values which I have carried with me in everything that I do. I am forever grateful for the support of my family, my wife Christine and my two daughters Luna and Isla. What you have given me off the pitch has always been my strength on it. I love you all very much. Also, my friends and my own team that have always been there for me. I would like to thank the amazing team-mates, coaches, managers and backroom staff that I was privileged to work with. I’d also like to pay tribute to the clubs that I have represented. Firstly, West Ham United who gave me my debut in 1996. Thanks to the people there that believed in me at that young age. More recently Manchester City and NYCFC. I greatly enjoyed my last playing years at these two clubs and really appreciate the support I received from City Football Group and both clubs’ fans. Of course, the largest part of my heart belongs to Chelsea, a club which has given me so many great memories. I will never forget the opportunity they gave me and the success that we managed to achieve together. It is impossible to give thanks individually to all the people that helped and supported me in my 13 years playing there. All I can say is from the day I signed until now and going forward, I'm eternally grateful for everything and to everyone. Chelsea fans gave myself and my teammates such incredible support. Their passion and hunger drove me on personally to give my best year after year. I couldn't have done it without them. Looking forward, I'm grateful to the FA for the opportunity to study for my coaching qualifications and I look forward to pursuing the off-field opportunities that this decision opens.

A video posted by Frank Lampard (@franklampard) on Feb 2, 2017 at 2:56am PST

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari