Francuzi će dominirati svetom, polako osvajaju i Bundesligu!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 10.04.2019.
20:53
Izvor: Sportske.net

Neverovatna količina talentovanih fudbalera nastupa pod bojama francuske reprezentacije.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

"Trikolori" su aktuelni prvaci sveta u fudbalu, bilo je samo pitanje vremena kada će se domoći "Boginje", kako poseduju zaista sjajnu generaciju.

Ono što kod Francuza fascinira je činjenica da bi mogli da sastave nekoliko reprezentacija, koje bi pretendovale na najviši plasman na planetarnoj smotri, makar dve, dok bi treća mogla mnogima da napravi probleme.

Liga 1 iz godinu u godinu izbacuje neke nove talente, koji oduševe skaute i sve ljude iz sveta fudbala, ali i one nepristrasne ljubitelje ove igre.

Mbape se pojavio niotkuda, kao 17-godišnjak je počeo da oduševljava, za dve godine je postao jedan od najboljih napadača u Evropi.

Lion i Monako redovno izbacuju veliki broj talentovanih igrača, a tu je i čuveni Avr, sa svojom akademijom u kojoj su ponikli brojni fudbaleri, koji danas igraju na najvećem nivou u Evropi.

Sve veći broj igrača počeo je već u ranoj fazi karijere da se seli iz Francuske, a omiljena destinacija mladim Francuzima postala je Nemačka.

U Bundesligi se nalazi pregršt fudbalera koji brane boje francuske reprezentacije, što seniorske, ali i omladinskih selekcija.

To je pokazatelj da je Bundesliga odlična za razvoj mladih igrača, što postaje sve jasnije klubovima i u Engleskoj, ali i da Francuska ima neverovatan broj talenata širom "Starog kontinenta".

U nastavku ćemo nabrojati samo nekolicinu mladih francuskih fudbalera, koji bi u budućnosti mogli da haraju evropskim fudbalom.

Mikael Kuisans (Borusija Menhengladbah)




Mladi vezista se formirao u akademijama Strazbura i Nansija, da bi 2017. godine stigao u Menhengladbah.

Bilo je glasina da bi mogao da se preseli u Mančester siti, nakon sjajne prve sezone u klubu, ove je igrao nešto slabije, ali je jasno da je pred njim sjajna budućnost.

Krasi ga sjajna pas igra, snaga i driblinzi.

Abdu Dijalo (Borusija Dortmund)




Stasao je u Monaku, da bi potom igrao za Majnc, iz kojeg je stigao u Borusiju minulog leta za 18 miliona evra.

Kapiten U21 selekije "Trikolora" i regularan prvotimac "Milionera" sa 34 nastupa u tekućoj sezoni, u kojoj se Borusija bori za titulu.

Sjajn je u vazduhu, poseduje visok fudbalski IQ, veoma je brz za štopera i veoma jak, deluje kao budući reprezentativa.

Dan-Aksel Zagadu (Borusija Dortmund)




Još jedan štoper "Milionera" čiji potencijal nema granice. Stigao je iz PSŽ kao slobodan igrač 2017. godine, a polako je gradio svoj put u Nemačkoj, da bi ove sezone upisao 21 nastup za četu Lisijena Favra.

Visok je čak 196cm, pa je jasno veoma dobar u skoku, ali ume da igra i na boku, krasi ga i jako dobar dribling i kontrola lopte.

Evan N'Dika (Ajntraht Frankfurt)




Stigao je u Frankfurt iz Oksera za svega 5,5 miliona evra, ove sezone je standardan u redovima Ajntrahta sa 33 nastupa, stigao je sa klubom i do osmine finala Lige Evrope.

Igra ua U20 selekciju Francuske, proglašen je za rukija Bundeslige u februaru.

Veoma je visok, ima snažan start, dobar pas i odlično se pozicionira.

Ibrahima Konate (RB Lajpcig)




Još jedan visoki defanzivac, stigao je u Lajpcig iz Sošoa još 2017. godine.

Redova je u prvom postavi, upisao je 36 nastupa z a "Bikove", u LE je odigrao devet mečeva, postigao i dva pogotka.

Postoje priče da ga traži Arsenal.

Krase ga sjajne fizikalije, pas igra i brzina.

Nordi Mukiele (RB Lajpcig)



Još jedna mladi francuski fudbaler koji igra za Lajpcig.

Stigao je iz Monpeljea za 16 miliona evra, nije redovan u prvoj postavi upisao je ipak 24 nastupa ove sezone, uglavnom na mestu levog beka.

Igra za U21 reprezentaciju Francuske, porede ga sa legendarnim Lilijanom Tiramom, jer je brz i ima dobar dribling, a pritom je i veoma jak i dobar u skoku, kao i u startovima.

Dajo Upamekano (RB Lajpcig)



"Bikovi" iz Lajpciga baš vole defanzivce iz Francuske, a utisak je da je Upamekano najzreliji za najviši nivo od pomenute trojice.

Stigao je iz Salcburga za 10 miliona, Austrijanci su ga doveli iz Valensijena za svega 2,2 miliona evra.

Osvojio je sa kadetskom selekcijom "Trikolora" Evropsko prvenstvo, bio je u timu turnira, a našao se i na listi kandidata za nagradu "Zlatni dečko" minule godine, nakon prve sezone u Lajpcigu.

Ove sezone je upisao svega 20 nastupa zbog povrede kolena, ali mladi reprezentativac Francuske je u svakom slučaju jedan od najcenjenijih mladih defanzivaca u Evropi.

Voli da ima loptu u nogama i da je iznese iz zadnje linije, jak je i brz, poseduje sve što mu treba da jednog dana postaje štoper svetske klase.

Žan-Kevin Ogustan (RB Lajpcig)



Ako ste mlad fudbaler iz Francuske, velika je verovatnoća da ćete u jednom trenutku karijere igrati za Lajpcig.

Četvrti mladi Francuz iz Saksonije je talentovani napadač, koji je stigao iz PSŽ za 13 miliona evra još 2017. godine.

Proglašen za najboljeg igrača U19 Eura 2016. godine, verovalo se da će postati jedan od najboljih u Evropi u vrlo kratkom roku.

Nije još ispunio svoj potencijal, "Sveci" su ga postili u Nemačku, gde je u senci Tima Vernera, ove sezone i Jusufa Poulsena.

Postigao je osam golova na 29 nastupa ove takmičarske godine, ali uglavnom je mečeve počinjao na klupi.

Jako je brz i odličan je dribler, ima još vremena za njega, a mogao bi pravu šansu da dobije da pokaže šta zna već naredne sezone, kako se šuška da Verner ide u Minhen.

Žan-Filip Mateta (Majnc)



Stigao je u Bundesligu iz Liona 2018. godine, ove sezone je upisao 30 nastupa za Majnc, postigao je 10 golova.

Visok je 192cm, pa ga porede se napadačem Kelna, svojevremeno jednim od najboljih strelaca Bundeslige Entonijem Modestom.

Idol mu je Zlatan Ibrahimović, krase ga brzina i odlična završnica.

Benžaman Pavar (Štutgart/Bajern)



O njemu ne treba trošiti puno reči, na iznenađenje mnogih našao se na spisku Didijea Dešana za Mundijal u Rusiji i ne samo to, postao je i redovan uz desnu aut liniju u postavi "Trikolora".

Odigrao je fantastičan Mundijal, skrenuo pažnju čitave Evrope i postigao najlepši gol na turniru.

Bajern ga je već kaparisao, nema sumnje da je pred Pavarom blistava karijera.

Možda ovoj listi ne pripara Sebastijan Aler, jer ima 24 godine, ali napadač Ajntrahta bi uskoro mogao da bude i redovan u seniorskoj reprezentaciji "Trikolora", predviđaju mu da će naslediti Žirua, jednog od najboljih strelaca u istoriji "Galskih petlova".

Igra fenomenalno u duelu sa Lukom Jovićem, traže ga brojni evropski klubovi i nema sumnje da će izrasti u jednog od najboljih evropskih špiceva.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Wednesday, 10.04.2019
21:25

A onda shvatite da im nosioci igre u ovom trenutku imaju 27,26 godina... Spanci su imali fantasticnu reprezentaciju i klupu, nemci takodje, ali ovo je druga dimenzija.

avatar
Barca4ever
Wednesday, 10.04.2019
21:03

Odradili su odlicnu smenu generacije. Zrtvovali su period izmedju 2006. I 2016. godine I napravili sjajan sistem. A takodje I sve im se poklopilo. Spanija je trenutno u toj tranziciji bas kao I Nemci posle debakla na SP a ni Holandija ne zaostaje.