Francuski kup - Nica i Dižon prošli dalje, Mec i Tuluz razočarali

Autor: Aleksa Blaćanin
sreda 31.10.2018.
23:40
Izvor: Sportske.net

Da li iko uopšte ima šansu pored PSŽ-a da osvoji ovaj trofej?

EPA-EFE/IAN LANSGDON
EPA-EFE/IAN LANSGDON

Povezane vesti

Sinoć smo imali samo dva meča u okviru francuskog kupa, Nant je izbacio Monpelje, dok je Strazbur bio bolji od Lila. Večeras mnogo više duela u okviru ovog francuskog takmičenja, a titulu iz prošle sezone brani PSŽ.

Nica je odigrala duel protiv Oksera. Trener Patrik Vijera pokušava da veže nekoliko pobeda, a nakon trijumfa za vikend protiv Bordoa, uspeli su da slave i u kupu. Rezultat je bio 3:2 (2:0), a meč je praktično rešen u prvih 45 minuta, iako su gosti stigli do 2 gola u drugom poluvremenu, ali ipak prekasno. Junak ovog meča je bio Volter koji je postigao 2 gola u pobedi svog tima.

Dižon je slavio u meču protiv Kaena sa 3:1 (2:0). Domaćin je ekspresno započeo meč i golovima u 4. i 7. minutu već vodio sa 2:0. Said je postigao dva gola za domaću ekipu, Sliti je bio strelac trećeg gola, a Kaui je postigao počasni gol za goste u ovom meču.

Gengan je nakon 0:0 u regularnom delu slavio nakon boljeg izbođenja jedanaesteraca u meču protiv Angersa. Gostujući igrači su promašili prva tri penala i tada je već bilo jasno da će domaćin slaviti i proći u narednu rundu takmičenja.

Le Havre je opravdao ulogu favorita u ovom meču i slavio sa 2:0 (2:0) u meču protiv Troje. Domaćin je sa dva gola u razmaku od samo 5 minuta slavio u ovom meču. Lekal je postigao gol u 25. minutu, dok je Bonet bio strelac u 30. minutu, a gol je postigao sa bele tačke.

Mec je kao domaćin izgubio od Amijena sa 1:2 (0:1). Iako su bili favoriti, Mec nije uspeo da izbegne poraz u ovom meču, iako su bili popričično dominantni. Nijan je postigao autogol u 6. minutu i tada je domaćin počeo da pritiska goste. Propustili su neke vrlo izgledne šanse, a nakon što je Rivijere u 71. minutu doneo izjednačenje, svi su se ponadali da bi domaćin mogoa i do potpunog preokreta, međutim, samo dva minuta kasnije, usledio je šok, a Otero je postigao novi gol za goste i Mec nije imao snage za još jedan povratak.

Rems je u vrlo uzbudljivom meču protiv Orlensa, nakon penala ispao iz francuskog kupa. Tell je doneo prednost gostima u 63. minutu, a Odžo je u 89. doneo nadu domaćinu. Međutim, nakon što je u regularnom delu bilo 1:1 (0:0), i nakon što se domaćin izvukao u poslednjim trenucima meča, ipak su gosti slavili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Tuluz je priredio još jedno iznenađenje u ovoj rundi takmičenja, a domaćin je izgubio od Lorijenta sa 0:1 (0:0). Odlučujući gol postigao je Bila u 74. minutu, a nakon ovog šoka, favorit na ovom meču nije imao vremena da se vrati i da stigne makar do iznenađenja.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke