Francuska kolonija u Barsi dobija i slavnog vojskovođu, koji je četiri godine "u penziji"?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 22.07.2020.
09:53
Izvor: Sportske.net

Naslovnica u Francuskoj odjeknula do Katalonije!

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Iako se u španskim i katalonskim medijima posljednjih dana pomalo stidljivo "provukla" informacija da Barsa navodno razmatra Lorana Blana kao zamenu za Kikea Setijena, francuski L'Ekip je ovu informaciju plasirao na svojoj naslovnici.

Ovaj list tvrdi da Barselona neće ostaviti Setijena na klupi posle Lige šampiona,  te da Erik Abidal u upravi forsira Blanovo ime.

Blan je nastupao za Barselonu u sezoni 1996/97. Došao je kao želja Johana Krojfa, ali je zanimljivo Holanđanin ironično otpušten na dan kada je Blan stigao u Barsu, tako da njegova epizoda na Kamp Nou nije bila uspešna - 38 nastupa. Barsu je napustio posle samo godinu dana kada je prešao u Olimpik Marsej, a kasnije je igrao i za Mančester Junajted.

Trenersku karijeru je započeo 2007. na klupi Bordoa. Zatim je 2010. preuzeo reprezentaciju Francuske i tu je ostao dve godine. Od 2013. do 2016. je trenirao PSŽ te poslednje četiri godine nema trenerski angažman, stoga je ovo vest koja posebno zabrinjava navijače Barse.

Inače, plan je da Blan bude samo prelazno rešenje na godinu dana, jer svi u Kataloniji veruju da će posle izbora 2021. godine klupu preuzeti Ćavi Ernandes.

Zanimljivo, Barsa u ekipi ima nikad više francuza, tu su - Samjuel Umtiti, Klemen Lengle, Žan-Kler Todibo, Osman Dembele i Antoan Grizman, pa bi na Kamp Nou bila prava francuska kolonija da dođe i trener Loran Blan.

Ne treba zaboraviti da Blana zastupa uticajni Žorž Mendeš koji je prošle nedelje, kada je došlo do sukoba na relaciji stručni štab-svlačionica, nabacio ideju o dolasku Francuza na klupu...

Čekamo nastavak Lige šampiona koji će odrediti sudbinu mnogih na Kamp Nou.

baner 5

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amalainter
Wednesday, 22.07.2020
11:04

Da je bolji od Setijena-jeste ali da nije trener za Barsu i to je istina..

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 22.07.2020
10:48

Blan, Dugari, Deu, Ditruel, Peti, Kristanval, Ziuli, Tiram, Abidal, Anri. Ditruel- Tiram, Kristanval, Blan, Abidal- Ziuli, Deu (mogao i stopera i zadnjeg veznog), Peti, ?- Dugari, Anri. Barselona je i najveci francuski klub:-D

avatar
Jasminn
Thursday, 23.07.2020
16:00

Sjecas li se Holandjana. U istoj godini znali je biti po 7-8 Holandjana u Barci.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 24.07.2020
13:01

Secam se, mnogi od njih su pre toga bili u Milanu. Oni se nekako podrazumevaju:-D