Formacije i pojačanja - Hoće li Arsenal ovako izgledati sa Marezom?

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 25. jul 2016.

  • 10:36

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Ukoliko stigne sjajni ofanzivni vezista, Arsenal bi dobio ključnog igrača za napad na titulu.

Formacije i pojačanja - Hoće li Arsenal ovako izgledati sa Marezom?
Arsen Venger ima svoj plan u ovom prelaznom roku, a glavni deo tog plana jeste Rijad Marez, fudbaler Lestera i jedan od najboljih igrača prethodnog šampionata., po mnogima i najbolji.

Treba isplatiti sumu od 50-ak miliona funti kako bi se došlo do njega, a sve su šanse da će Arsen to i učiniti.

Ipak, danas su se pojavile glasine da bi Marez mogao u Čelsi, razlog za to jeste greška koja se potkrala Adidasu koji je u svojoj prodavnici čitavih sat vremena prodavao Čelsijev dres sa brojem 7 uz natpis "Marez" na poleđini.

No, bavimo se Arsenalom i činjenicom da im je preko potreban igrač kao što je Rijad Marez kako bi osvojili titulu.

Evo i dokaza, pogledajte kako bi ekipa Arsenala mogla da izgleda ukoliko bi upravo Marez stigao i potpisao ugovor sa "Tobdžijama".

arsenal

Pogledajte samo ofanzivni deo Arsenalove sredine terena, kada bi u jednoj liniji bili Ozil, Sančez i Marez to bi bilo ubitačno po svaku odbranu Premijer lige.

Po mnogima nedostaje napadač većeg kvaliteta od Olivijea Žirua, ali možda bi i on pronašao pravog sebe uz još jednog majstora na terenu iza njega.

Naravno, ne zaboravimo i klupu Arsenala, postoji veliki broj kvalitetnih igrača koji bi, ukoliko su svi zdravi, mogli da predstavljaju pravu opasnost po protivnika. Prevashodno mislimo na Arona Remzija koji bi možda mogao i u prvu postavu umesto Džake ili Kazorle, a pored njega veoma jaku klupu bi činili Mertezaker, Ščešnji ili Ospina, Debuši, Elneni, Čembrlen, sjajni Vilšir, Ivobi, Velbek, Volkot...

Kada bismo sastavili drugu ekipu Arsenala, sigurno bi se borila za neko od mesta koje vodi u Evropu. Evo kako bi drugih 11 izgledalo na terenu:

arsenal

Jasno vam je iz navedenog da bi u slučaju dolaska Mareza Volkot ili Čembrlen definitivno morali da napuste klub ukoliko misle da imaju mesta u startnih 11 u Arsenalu.

Pored jednog od njih dvojice, ili možda čak i obojice, klub bi trebalo da napusti jedan od golmana (Ospina ili Ščešnji), a moguće je i da će neko od mlađih ponovo na pozajmicu poput odličnog Zelalema koji je prethodne godine bio u Rendžersima. Debuši je takođe blizu odlaska, a nemojte se iznenaditi ako klub napusti i Čembers koji nije dobio pravu priliku u Arsenalu.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari