Fond nagovorio Kineza da minira dogovor, Bonući i Donaruma odlaze?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 27.06.2018.
10:29
Izvor: Sportske.net

Drama se nastavlja, izgledalo je da je sve rešeno, a onda je Li promenio mišljenje, Amerikanci ne žele da pregovaraju. Iza svega, prljava igra fonda Eliot? Da li sledi raspad?

EPA/MATTEO BAZZI
EPA/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Šta se sve dešava u Milanu, teško je opisati.

Nakon sjajnih vesti o preuzimanju kluba i kada je praktično sve bilo gotovo, Jonghong Li je promenio uslove dogovora, iznervirani Roko Komiso se povukao.

Naime, umesto 15% vlasništa koje bi trebalo da mu ostane, Kinez je odjednom tražio 25% što je samo uverilo Amerikanca da ima posla sa čovekom koji se ne drži dogovora, ali i nema nikakav poslovni kredibilitet.

Tako, umesto da posao bude završen sada je sve neizvesno.

Prema pisanju italijanskih medija, iza miniranja dogovora krije se fond "Eliot" koji je pozajmio novac Kinezu. Oni su ga navodno nagovorili da ne proda klub jer imaju jasnu računicu.



Ako im Milan i Li ne vrate novac, 303 miliona evra do oktobra, klub će pasti u ruke ovog fonda koji će za relativno sitan novac dobiti jak brend, Milan mogu da prodaju kasnije za pola milijarde i budu na dobroj zaradi.

Ali, sa druge strane, klub čeka, možda danas, kazna UEFA od dve godine, pa će biti prinuđeni da prodaju igrače, ako recimo kazna bude predviđala i smanjenje fonda za plate.

Tako bi Bonući koji zarađuje 7.5 miliona po sezoni mogao da bude prodat Junajtedu, dok bi Donaruma koji prima 6 miliona mogao da završi u Romi, u slučaju da Alison Beker ode u Real.

Sve je još na tankoj žici, za dobro Milana nadajmo se da će ipak biti nađeno neko rešenje, čitava situacija sa kineskim vlasnikom je od početka bila sumnjiva, a sada priča dobija prave obrise.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 27.06.2018
13:13

Ne znam s cim su mi dosadniji SMS ili financiska situacija u Milanu ?

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Wednesday, 27.06.2018
17:16

Ma, SMS je dosadniji, kao ljudi nikad nisu culi za Viber, Messanger, Whats app sve besplatno, ako ne oni paketi po povoljnijoj ceni tipa Verati iz PSG-a i slicno

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 27.06.2018
11:48

Cirkuz Medrano , nastavlja se ...

avatar
Paris Saint Germain
Wednesday, 27.06.2018
11:16

Kako su sejali godinama tako ce i da zanju. To se zove kosmicka pravda. Pa secate li se koliko su namestali, pa se izvukli u kalcopoliju ali vreme cini svoje. Juce je na vrhu, imaju svoj stadion sto ni jedan klub u italiji nema a milan nestao s mape, bore se kinez, izmisljeni komiso i neki americki fond haha. Cemu se nadate rosoneri? :)))

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 27.06.2018
17:43

Sta si se okanio toliko na Milan? Ja nikad ne zezam kad toliko klubovi padnu vec mi bude zao. Cak i Junajted kad je bio sedmi pa sesti bilo mi zao, tek sad kad su bolji drugacije ih tretiram.

avatar
maric_m
Wednesday, 27.06.2018
19:51

nadamo se tebi,ako nas ti nespasis neznam ko ce drugi!?