Fiorentina u seriji, Tomović odličan, mogu li da izbore plasman u Evropu?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.04.2017.
11:39
Izvor: Sportske.net, SEM

Fudbaleri Fiorentine, za koje sa velikim uspehom nastupa Nenad Tomović, trenutno zauzimaju osmo mesto u Seriji A.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Ekipa iz Firence nalazi se na sedam poena zaostatka za pozicijom koja vodi u Evropu i na osam kola pre kraja, 29-godišnji defanzivac veruje da njegov tim može da ponovi rezultat iz prošle sezone, kada su obezbedili učešće u Ligi Evrope.

''Dokle god postoje matematičke šanse da izborimo mesto koje vodi u Evropu, borićemo se i pokušati da dobijemo sve utakmice do kraja. Ali naša ideja je da uvek gledamo samo sledeću utakmicu i da uzimamo tri po tri boda'', 
kaže Tomović.

Srpski fudbaler se vratio u ekipu posle supenzije zbog žutih kartona i bio je jedan od najboljih pojedinaca u pobedi nad Bolonjom.


''Prezadovoljan sam, pre svega kako smo odigrali kao ekipa, a zatim i mojim ličnim doprinosom. Vezali smo tri pobede, a već četiri utakmice za redom nismo primili gol.  Želimo da nastavimo tako. Mislim da je ekipa i na fizičkom i na psihološkom i na tehničkom planu spremna na to i svi želimo da doprinesemo'',
rekao je Tomović.

Fiorentina je već pet utakmica neporažena u Seriji A, otkako je nesrećno ispala od Menhengladbaha u Ligi Evrope. ‘Viola’ je u prvom meču šesnaestine finala u Nemačkoj slavila sa 1-0, da bi u revanšu u Firenci izgubila sa 4-2, posle vođstva od 2-0.

''Iskreno, ta utakmica nas je dosta poremetila na psihološkom planu. Iako smo posle nje ušli u seriju pozitivnih rezultata, oni su se nekako našli u senci'', smatra Tomović.

Fiorentina u narednom kolu gostuje ekipi Sampdorije, svom najbližem pratiocu, a meč se igra u nedelju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Thursday, 06.04.2017
11:44

Ima da nas stignu do kraja ako se ne osevapimo, a nama ni sedmo mesto nista ne znaci, da ironija bude veca. I ne treba da znaci, ovo je 4-5 godina potopa i kataklizme, najbolje sad da me boli glava da li cu biti sesti, sedmi ili osmi.

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Friday, 07.04.2017
15:14

* ne opasuljimo