Filip Đuričić o Sasuolu, životu sa virusom u Italiji, magičnoj Atalanti...

Autor: Milovan Longinov
petak 17.07.2020.
17:00
Izvor: Sportske.net, Nova.rs

Zanimljiv intervju srpskog fudbalera.

EPA-EFE/Serena Campa
EPA-EFE/Serena Campa

Povezane vesti

Atalanta je najveći hit italijanskog prvenstva, ali slobodno možemo da kažemo da je "vicešampion" - Sasuolo.

"Restart" je posebno prijao zeleno-crnima, koji su posle prekida sezone na osam utakmica poraženi samo jednom, uz četiri pobede i tri remija. Poslednji od ta tri bio je i senzacionalni protiv Juventusa - 3:3.

Jedan od strelaca i heroja Sasuola na tom meču je naš Filip Đuričić, koji je u intervjuu za Nova.rs govorio o trenutnoj situaciji u Italiji i svom klubu.

"Generalno prvi put se susrećemo s ovakvom situacijom, i nama je to velika nepoznanica. Testiramo se na svaka tri dana. Dosad sam odradio 11 testova na koronavirus. Odigrali smo čak osam utakmica za tri nedelje. Izgubili smo od Atalante, malo smo se uplašili šta će biti, kako će biti, lako se upadne u taj neki psihološki ‘kanal’. Međutim, već u sledećem meču su stvari došle na svoje mesto, odigrali smo sjajnu utakmicu protiv Intera (3:3), ‘tukli’ smo nezgodnu Fjorentinu i ušli u formu. Mogli smo da dobijemo Juventus. Nije mala stvar, gubili smo 2:0 posle 12 minuta od ‘stare dame’, pa smo preokrenuli rezultat u našu korist. Igramo otvoreno, za gol više, nikoga se ne plašimo već napadamo. Isto kao Atalanta", počeo je Đuričić.

Baner 1

Đuričić je gol protiv Juventusa posvetio sinu i kćerki, ali i trećem detetu koje na putu, pošto je njegova supruga u petom mesecu trudnoće.

"Gol protiv Juventusa sam posvetio supruzi, ali… Deca su apsolutni hit. Ćerkica i sin sve su videli na televiziji, bila je ludnica kod kuće. Gledali su meč, čekao se taj moj gol i ovoga puta nisu zaspali, kao recimo protiv Fjorentine. Videli su i moju proslavu, kada sam stavio loptu ispod dresa. Bilo je fenomenalno, morao sam posle dres da donesem posto klinac baš voli Juventus. Dobio je Iguainov, hteo je Dibalin, ali je na kraju zadovoljan. Sve po protokolu",
istakao je Đuričić.

Naš fudbaler je posebno pohvalio Atalantu, koja oduševljava fudbalski svet ove sezone.

"Prvo što moram da kažem jeste da sam siguran da će Atalanta probiti magičnu cifru od 100 golova u Seriji A. Sada su na 93, a kada pogledate da su pre nekoliko dana pobedili Brešu 6:2 u kombinovanom sastavu, onda vam je jasno o čemu pričam. Mislim i da mogu da iznenade Pari Sen Žermen u četvrtfinalu Lige šampiona. Uz njih igramo najotvoreniji fudbal u Italiji. Mislim da smo peti napad u ligi, ali nas muči to što smo i peta najgora odbrana. To je jedna od razlika. Mi igramo više na posed, kratak pas, a oni više vertikalno, oni gaze. Mada, otkako se vratio fudbal u Italiju dajemo gotovo tri gola po utakmici. Interu smo ove sezone na dva meča dali šest golova, Juventus pet. Plaše nas se svi jer smo nepredvidivi i ofanzivni", dodao je.

Baner 2

Ipak, on smatra da će Juventus ponovo biti šampion.

"Lacio je propustio priliku da zakuva stvari i da možda u tom preostalom direktnom duelu odlučuju o Skudetu. Mislim da je rešeno, jer Juventus ima čak tri utakmice kod kuće i veliku bodovnu prednost".



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke