FIFA uvodi promene, Čelsi u nezgodnoj situaciji!

Autor: Stefan Matić
petak 28.02.2020.
12:16
Izvor: Sportske.net

"Plavci" moraju da promene kurs poslovanja.

Epa/Nick Soland
Epa/Nick Soland

Povezane vesti

Klub sa "Stamford Bridža" se već jednom opekao sa sankcijama, lekcija da se ubuduće striktno pridržavaju pravila koja dolaze iz svetske kuće fudbala.

FIFA je predstavila ovih dana novi plan koji se tiče internacionalnih pozajmica.

Plan je da se od naredne sezone broj pozajmica na internacionalnom nivou smanje na svega osam po klubu. Plan je da posebno mladi igrači  koji su na pozajmicama stvarno imaju uslove za svoj dalji razvoj.

Čelsi je bio jedan od primera loše politike pozajmica pošto klub ima čitavih 28 igrača koji su na pozajmici u drugom klubu, poput Empadua, Drinkvotera, Kenedija, Mozesa i sličnih.

Od sezone 2022/2023 broj pozajmica bi trebao da se smanji na čak šest, bilo u klub ili iz kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
1905
Tuesday, 03.03.2020
15:39

Čelsi je baš suprotno, primer dobre prakse. Koliko su samo igrača kupili za male pare, slali po pozajmicama i onda unovčili? Druga je stvar što to loše utiče na karjere nekih igrača. To jeste malo surovo ali sa finansijskog aspekta oni to odlično rade.
Osim što se nekad zeznu i prodaju biser za male pare. :D

avatar
Friday, 28.02.2020
16:43

Naravno, juventus ima vise od Celzija, njih (najmanje) 38 naspram 27 ili 28, ali, nema veze.

avatar
Friday, 28.02.2020
16:43

I svaki put izostavite vas glupi juventus iz price, kao da ste bre sekta neka...

avatar
NikkiCFC
Friday, 28.02.2020
16:13

Pa ovo nece nista da utice, ne gledaju se domaci igraci a to nam je najbitnije jer imamo najjacu akademiju. Ja ne znam ovi ostali kao sto su Bakajoko, Mozes, Pantic, Piazon, Van Ginkel, Nejtan uopste i rade u klubu...

avatar
LFC*19
Friday, 28.02.2020
14:16

Polako se sredjuju stvari o kojima smo neki od nas pisali ovdje. Za nekoliko godina kad budemo pricali o "fudbalu nekad" ljudi nece vjerovati. A to je, da je u svijetu u kojem se u svakoj sferi vodi racuna o monopolima, dominantnosti nad konkurentima i cijelim tržištem, vodeći timovi u državama (Bajern, Juventus, Barsa Real) na globalnom nivou i u okviru svojih zemljalja, mogli da u jednom kolu imaju 30 40, nerijetko i više igrača koji startuju utakmice. Pazite, 11 igrača + 3 zamjene, pa onda B ekipa koja igra u drugoj ligi isto toliko, gdje se kali podmladak, i ko zna koliko pozajmljenih igrača po ostalih klubova u istoj ligi gdje se i oni takmice, drugoj trecoj ligi i inostranstvu, a takodje u Italiji i pola pola ugovorima. Englezi recimo nemaju B tim, Liverpool za kojeg navijam nema Liverpool B koji nikad ne ispada iz lige pa da se tamo kale igrači, imaju ligu rezervi, ali ne u B ligu. Na sve ovo dodajte i "afilijale", klubove koji stvaraju za ove klubove svoje igrače, ne pozajmljene... Evo, ovo će nadam se otići u istoriju. Siguran sam da će se naći načina da se ovo zaobiđe, ali, to su probali neki sa FFP-om pa kad tad pogriješiš i dobiješ kaznu, koja nije tako mala. Ne igranje u Evropi dvije godine svaki klub, koliko god bio moćan, stavlja u položaj da moraš potrošiti još dvije da se vratiš u vrh, a da budeš onamo gdje si bio u momentu kazne... i još koju!