FIFA uvodi novo pravilo, ovo se neće svideti Čelsiju i Sitiju!

Autor: Aleksa Blaćanin
sreda 26.09.2018.
17:11
Izvor: Sportske.net

Da li bi to značilo bukvalno rasprodaju igrača?

Epa/Manuel Lopez
Epa/Manuel Lopez

Povezane vesti

Sastanak je bio u utorak, a tema je bila uvođenje ograničenja za klubove kada je u pitanju broj pozajmljenih igrača.

"Doveli smo sve za sto i svi ključni akteri u industriji su shvatili da mi moramo da preuzmemo odgovornost i da pokušamo da pronađemo rešenje", rekao je prvi čovek FIFA Đani Infantino.

"Ovo je značajan prvi korak ka postizanju veće transparentnosti, efektivnijoj primeni pravila koja će doneti milione u plaćanju solidarnosti klubovima i razvijati konsenzus o tome kako rešiti pitanje agenata, zajmova i drugih ključnih sistema transfera."

Fifa pokušava da uvede novo pravilo kako bi smanjili broj pozajmljenih igrača koje jedan klub ima i tako sprečili da veliki klubovi "gomilaju" talente i šalju ih na pozajmice iz godine u godinu. Pominje se da bi ograničenje moglo da iznosi 6 igrača koji bi bili na pozajmici iz jednog kluba.

Prošle sezone je ubedljivo najviše pozajmljenih igrača imao Juventus, čak 41, sledi Udineze sa 27, pa Čelsi sa 22 i Siti sa 18.

Poznato je da Čelsi i Siti dovode brojne vrhunske igrače koji su mladi i od kojih se očekuje mnogo, a ukoliko se tamo dokažu, oni ga vrate i tako bukvalno stvaraju "koloniju" igrača koje iz godine u godinu šalju na pozajmice u Tvente, Bredu, Đironu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Thursday, 27.09.2018
14:25

Треба то ограничити, али 6 је мало.

avatar
Lucifer
Wednesday, 26.09.2018
20:00

Zasto je akcenat na Celsi i Siti a talijani prednjace, haloo cak 41 igraca Juve imao na pozajmici -. -

avatar
Z
Wednesday, 26.09.2018
17:47

Ovo nista nece promeniti....samo ce formalno naravno vlasnici fudbalera biti njihove filijale. Sve sto FIFA i UEFA rade u poslednje vreme je samo sminkanje, a ne resavanje problema

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 26.09.2018
17:40

Mislim da to nije neki problem. Recimo sad imamo 40 igraca na pozajmicama a vise od pola znas da nikad nece biti nista od njih. Recimo imamo jamajcanina Hektora koji ima 26 godina a igra drugu ligu. Znas da on nikad nece biti dobar ni za treci tim Celsija. Pantic takodje, golman Eduardo od skoro 40 godina pa cak i Bakajoko, Kenedi i Zuma nemaju kvalitet za Celsi. Ovo sto zele da smanje na 8 ce biti ok jer ce to znaciti da cemo slati mlade talente iz akademije na pozajmicama da se razvijaju i realno to su i sad igraci koje pratimo na pozajmicama koji imaju vrednost i od kojih moze da bude nesto. Mount, Abraham, Aina, Da Silva, Caloba, Reace James itd... A zgrnucemo veliki novac sigurno preko 200m kad prodamo ove ostale.

avatar
ИступањеЈединоРешење
Wednesday, 26.09.2018
17:36

Juventusu, Celziju i Sitiju.

avatar
conecorleoneRM
Wednesday, 26.09.2018
17:34

Ovde i Juventus dosta gubi ali me zanima kako planiraju da primene ovu odluku,trebace nekoliko rokova da klubovi prodaju ili raskinu ugovore sa pozajmljenim igracima na koje ne racunaju.

avatar
BlueBoy84
Wednesday, 26.09.2018
17:29

Kakav naslov ?
Nece se svideti Celziju i Citiju , a Juventus ima duplo vise pozajmljenih igraca.