FIFA traži od Platinija da vrati dva miliona!

Autor: Beta Beta
sreda 11.12.2019.
16:57
Izvor: Beta

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) nastaviće pravni postupak protiv Mišela Platinija, kako bi vratila dva miliona švajcarskih franaka, zbog kojih je bivši predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) suspendovan.

BETA/AP Photo/Claude Paris, file
BETA/AP Photo/Claude Paris, file

Povezane vesti

Platini je 2015. godine dobio novac za konsultantske usluge od tadašnjeg predsednika Fife Sepa Blatera. Posle istrage, obojica su napustili funkcije i suspendovani su iz fudbala.

"Administracija Fife trebalo bi da preduzme neophodne korake pred nadležnim vlastima u Švajcarskoj protiv gospodina Blatera i gospodina Platinija u cilju vraćanja dva miliona švajcarskih franaka, koje je gospodin Blater neopravdano isplatio gospodinu Platiniju, zajedno sa kamatama prema odgovarajućoj stopi", navodi se u pismu Fife.

Platini može ponovo da radi u fudbalu pošto mu u oktobru ističe četvorogodišnja suspenzija. Međutim, ako se vrati na neku funkciju moraće da plati Fifi kaznu od 60.000 franaka. 

Blater služi šestogodišnju suspenziju pošto je naložio isplatu Platiniju za konsultantske poslove koje je Francuz obavio 10 godina ranije. Blater je obezbedio i produženje Fifinog penzionog plana za Platinija, koji je trebalo da ga nasledi na mestu predsednika svetske kuće fudbala.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke