FIFA opet šokira, Svetsko prvenstvo na dve godine?!

Autor: Nikola Miloradović
petak 20.12.2019.
14:58
Izvor: Sportske.net

Nova ideja Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija.

EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

Povezane vesti

Kako prenosi "Skaj Sports", FIFA razmatra organizovanje Svetskog prvenstva u ženskoj konkurenciji na svake dve godine.

Kao i u muškoj i u ženskoj je dosad bilo održavano na svake četiri godine, ali se prvom čoveku FIFA Đaniju Infantinu dopala ideja da se to promeni.

Sama ideja je potekla od predsednika FS Francuske Noela Le Grea, koji veruje da je Mundijal prethodnih godina imao veliki uticaj na razvoj igre u ženskoj konkurenciji.

"Rekao je da bi trebalo da organizujemo Svetsko prvenstvo na svake dve umesto na svake četiri godine jer ima ogroman uticaj na igru u ženskoj konkurenciji.

To je nešto što moramo da uzmemo u razmatranje i već smo počeli. Postoji puno pozitivnih tačaka po pitanju ženskog fudbala u narednih par godina
", izjavio je Infantino.

Minulog leta je u Francuskoj titulu prvaka sveta u ženskoj konkurenciji odbranila selekcija SAD, dobili su 2:0 selekciju Holandije u velikom finalu i osvojili trofej po četvrti put.

Naredno prvenstvo sveta za žene biće održano leta 2023. godine, a Brazil, Kolumbija i Japan će se boriti za ulogu organizatora, kao i Australija i Novi Zeland u saradnji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GoHardV3
Friday, 20.12.2019
16:41

iskreno bolje bi bilo. Na svetskom prvenstvu je cilj da vidimo najbolje igrace u top formi, ako igras slucajno sa 26,7 godina propusti Sp zbog povrede sledece SP nece igrati u formi nikako. Izbaciti evropsko, i ostala manja prvenstva i nek se igra SP na 2 godine.