FIFA objavila kandidate za domaćina SP 2023. godine

Autor: Beta Beta
utorak 03.09.2019.
17:49
Izvor: Beta

Međunarodna fudbalska federacija FIFA saopštila je danas da je u trci za domaćina Svetskog prvenstva za žene 2023. godine ostalo osam zemalja.

Epa/Nick Soland
Epa/Nick Soland

Povezane vesti

FIFA je dopunjenu dokumentaciju za kandidaturu poslala Argentini, Australiji, Brazilu, Kolumbiji, Japanu, Novom Zelandu, Južnoj Africi i Južnoj Koreji.

U projekat kandidature Južne Koreje mogla bi da bude uključena i Severna Koreja.

Od kandidature su odustali Bolivija i Belgija.

Svi kandidati do 13. decembra moraju da pošalju FIFA detaljne planove kandidatura za turnir na kome če igrati 32 ekipe.

FIFA je navela da će u januaru i februaru obaviti inspekciju svih kandidata, uoči glasanja na Savetu svetske kuće fudbala, u maju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Offside
Tuesday, 03.09.2019
22:13

Brazil i Afrika da dobiju domacinstvo ponovo,teskoo.Kolumbija,ne treba trositi reci zasto je to nerealno,Austrija i mozda i tu jedino ostaje Argentina.Svakako da bi znali da organizuju prvenstvo jer zive za fudbal ALI jedno ogromno ALI,bezbednost...Pre svih reprezentacije iz Evrope koje imaju te "ultras" baze (Engleska,Rusija,Poljska itd.) nece moci da igraju u Buenos Ajresu a pitanje je kakva im je bezbednost i u drugim gradovima poznavajuci narav Argentinskih navijaca.Aregentina bi u toj atmosferi po meni bila favorit ali mislim da bi pricali o svemu samo ne o fudbalu...Najvise bih voleo ponovo Brazil ili Afrika jer su prvanstva zaista bila sjajna,pocev od fudbala,organizacije pa sve do atmosfere.

avatar
Tuesday, 03.09.2019
17:55